Глътка въздух за “Рилски спортист” след 46 дни без победа в НБЛ

Босът инж. Петър Георгиев: Удо остава начело на отбора, той е млад и амбициозен1-14-81-copy

Успехът над “Левски” със 78:61 в последния кръг на НБЛ успокои обстановката в “Рилски спортист”, прекъсвайки негативната серия от 5 мача и 46 дни без победа за самоковци. Йордан Бозов и компания бяха убедителни срещу “сините” и не оставиха съмнение в крайния изход на срещата. С действията си на паркета се открои именно Бозов (21 т., 5 борби, 6 асистенции и 4 откраднати топки), но безспорно своя оттенък остави юношата Дарин Иванов, сащисал съперника с четири зрелищни тройки. За представянето си младокът бе специално поздравен от старшията Людмил Хаджисотиров.

С баланс 5:6 “Рилецо” отново намери място в четворката с актив от 16 т., само на точка след третия “Балкан”. Лидер е “Лукойл Академик” с 20 т., пред “Берое” с 19.

Още преди дербито с левскарите стана ясно, че президентът инж. Петър Георгиев все пак се е смилил над играчите си и им е раздал заплати в пълен размер. Босът обаче е категоричен, че до дни клубът ще бъде напуснат от поне един или двама състезатели.

Както вече е известно, в средата на миналия месец от отбора бе освободен американецът Джеръл Симънс, а дуелът с “Левски” бе последен за хърватина Ненад Делич, който бе пред трансфер в иранското първенство, но в последния момент се завърна в предишния си тим “Сигал” (Прищина).

В същото време инж. Георгиев отсече, че Людмил Хаджисотиров-Удо със сигурност остава начело на “Рилски спортист” и постът му в никакъв случай не е застрашен.

“Бъдещето на треньора не подлежи на коментар. Не виждам причина за слабите резултати в Удо. Той е млад и амбициозен специалист, а аз обичам да давам път точно на такива хора”, отсече 66-годишният шеф.

 

На снимката: Юношата Дарин Иванов (вляво) впечатли с изявите си в ключовия за тима му сблъсък със “сините”