Гордост за Кресна: Кирил Десподов е футболист № 1 на България

Гордостта на Кресна Кирил Десподов за втора поредна година бе избран за “Футболист на годината” на България. Отличието за нападателя на Лудогорец и националния отбор е общо трето, след като вече бе печелил награда през 2018 и 2021 година. Лично президентът на футболния съюз Борислав Михайлов му връчи индивидуалния приз.

Десподов вкара общо шест гола с екипа на националния отбор, а с клубния си тим за пореден сезон стана шампион на страната. Десподов заяви след церемонията, че вече мисли за нов трансфер в чужбина.

“Журналистите сте компаса, който ни казва дали вървим в правилната насока. Всяка една такава награда ти дава допълнителна мотивация. Радвам се, че през миналата година съм затвърдил добрата форма. Изключително горд съм, че за втора поредна година печеля, иначе за пети път.

Пожелавам на журналистите да им е трудно да избират, това ще значи, че за националния отбор ще е по-добре. Ако един футболист няма мечти, защо играе футбол? Всички си говорим за класиране на голям форум. По-опитните ще помагаме. Националната фланелка е тежка.

Щом съм в Лудогорец, значи се чувствам добре. Изключително уважение ми показа клубът. Знаете в какво положение бях. Оставам до лятото, после ще видим как ще се развият нещата.Искам трансфер, мисля, че отново ми е време да изляза в чужбина. Много съм щастлив до момента в Лудогорец. Тези награди не можеш да ги спечелиш сам. Не съм мениджър, не мога да кажа дали ще ми вдигнат цената”, каза Десподов.

“Изключително съм щастлив да спечеля тази невероятна награда за втора поредна година. Дава ми невероятна мотивация и така още повече да постигам успехи, както клубни, така и индивидуални. Искам да кажа, че съм изключително щастлив сред невероятни футболисти – Илия Груев, Ивайло Чочев и всички номинирани. Те са невероятни таланти и невероятни футболисти. Заедно с тях ще преследваме една мечта, която е да класираме България на голям форум. Благодаря на всички, които са гласували за мен, на моето семейство, треньори, съотборници и шефове”, каза победителят.