Готвят за продажба два общински имота в Сапарева баня

Продажбата на два общински имота подготвят в Сапарева баня. Единият парцел е с площ 13 кв.м, с  начин на трайно ползване: за друг обществен обект, комплекс. Пазарната му  оценка, изготвена от лицензиран оценител, е в размер на  1 250 лв. без ДДС. Вторият имот е с площ 188 кв.м, с начин на трайно ползване: за друг обществен обект, комплекс; Неговата пазарна оценка е 18 090 лв. без ДДС. И към двата терена, които са частна общинска собственост, е проявен е интерес за закупуване, става ясно от докладна записка на кмета Калин Гелев до Общинския съвет. От местния парламент се иска съгласие за продажба чрез провеждане публичен търг с тайно наддаване, както и да утвърди пазарните  оценки. На заседанието си на 26 май общинските съветници ще определят и размера на началната тръжна цена на двете места.

12 докладни записки са включени в дневния ред на сесията на  сапаревобанския парламент в четвъртък. По-голямата част от решенията, които ще трябва да вземат съветниците, касаят ползването и продажбата на дървесина по ценоразпис за физически лица от общинската гора.

 

Сред предложенията е да се приемане на Годишен план на дейностите за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Сапарева баня за 2022 г. Местният парламент ще вземе решение и по предложение за приемане на стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в общината Сапарева баня за 2022-2023 г.  Общинският съвет ще реши още дали да одобри

задания за изготвянето на проект за Подробен устройствен план /ПУП/ – План за застрояване /ПЗ/ за промяна предназначението на земеделска  земя за неземеделски нужди за двв имота – в селата  Овчарци и Ресилово. Имотите са частни и собствениците им имат намерения да строят жилищни сгради.

 

 

С друго решение съветниците ще трябва да определят представител от общината в Областната комисия за изработване на областна здравна карта.