“Гранит” удари ФК “Велбъжд” на стадион “Осогово” с 0:2

 Отборът на “Велбъжд” инкасира 20- то си поражение в Югозападна трета лига. На стадион “Осогово” кюстендилският тим загуби с 0:2 от “Гранит” Владая в мач от 27- ия кръг във футболното първенство. Гостите, които с нищо не превъзхождаха домакините, успяха да са по- концентрирани в завършващата фаза на атаката и това им донесе ценната победа.

Под дъжда в студеното време кюстендилци също имаха шанс да вкарат гол и то в началото на срещата, но пропуски направи Стоичков. Последваха по- добри минути за гостите, които успяха и да стигнат до попадение в средата на първото полувреме, а точен бе Мариян Хаджиев. При този резултат дойде и почивката, а след нея картината на терена не се промени много, като гостите стояха по- добре в мача и закономерно затвърдиха превъзходството си с втори гол в 87- та минута отново на Хаджиев. При попадението остана съмнение за засада, но това само донесе червен картон на играч от резервната скамейка на кюстендилци.

В самия край на мача, играчите на “Велбъжд” имаха шанс поне за почетно попадение, но удара на Атанасов от пряк свободен бе избит от стража на “Гранит”.

Така, след днешната загуба кюстендилският тим е твърдо на последното място, едва с 15 точки, а в сряда в отложен мач от 23- ия кръг посрещат “Рилски спортист” Самоков от 17 часа на ст. “Осогово”.

Краси Ценкова