Две жертви при катастрофа край село Микре

Тежка катастрофа между ТИР и микробус затвори Прохода на Републиката, има загинал

Двама души са загинаха вчера край село Микре. Инцидентът е станал около 8,00 часа, като по първоначална информация са се ударили челно два леки автомобила. В единия са починали на място мъж на 59 години и жена на 55 г. Другият автомобил е бил управляван от 26-годишна жена, която е откарана в болница, без тежки наранявания. Пътният участък в района на катастрофата беше затворен. Катастрофа между тежкотоварен камион и микробус затвори прохода Хаинбоаз. Инцидентът е станал около 7,30 часа в района на Вонеща вода в посока Гурково. Повече от 4 часа Проходът на Републиката беше затворен за движение.

По първоначална информация тир с румънска регистрация, който се е движил в посока към Гурково, навлиза в насрещното платно за движение и се удря в микробус, който пътува в посока към Велико Търново.

В него са били трима души, на място е загинал шофьорът на буса. Двамата му спътници са с леки наранявания и не се налагало да бъдат хоспитализирани.

Движението за леките автомобили се пренасочваше през прохода Шипка. От Велико Търново автомобилите преминаваха през Дряново и Габрово, а от там през прехода.

Инцидентът е станал около 7,30 часа в района на Вонеща вода в посока Гурково.