От ГЕРБ Дупница сигнализираха за полицейски произвол по “измислен сигнал” от Дангов

От Общинската организация на ПП ГЕРБ – Дупница, представлявана от Ивайло Константинов, бе разпространена декларация до медиите:

Ние, ПП ГЕРБ – Дупница, изразяваме своето възмущение от демонстрираната полицейщина, произвол и репресии спрямо наши съграждани, симпатизанти и членове.

По нареждане на Началника на РУ – Дупница гл. инспектор Васил Йоцов, позоваващ се на измислен сигнал на кандидата за кмет от БСП – Първан Дангов, са извършвани претърсвания, разпити и принуда за подписване на декларации за неучастие в изборния процес. Целта е една единствена – всяване на страх и ужас в нищо неподозиращи мирни граждани. Абсолютно недопустимо е действащ шеф на Районно управление да се рекламира като бъдещ заместник-кмет, определено политическа длъжност. Призоваването в полицейското управление на невинни граждани е груб опит за ползване на властовите инструменти с цел постигане на манипулиран изборен резултат за нашия опонент.

Остро осъждаме и поведението на кандидата за кмет Първан Дангов, който в безсилието си да предложи персонални качества и политически аргументи прибягна до изтърканите ченгеджийски приоми, свързани с фабрикуването на фалшиви обвинения.

Държим да напомним на очевидно губещият контрол наш опонент, че годината е 2023-та, България е член ЕС и НАТО, а Държавна сигурност бе разпусната през 1989 година.

Уважаеми господин Дангов,

В Дупница живеят разумни хора, които имат интуицията и способностите да различават истината от лъжата и манипулациите от фактите.

Всички знаят кои са купувачите на гласове. Видно е от резултатите на първия тур!

Не принизявайте интелекта на хората до вашият собствен такъв.

Уважаеми господин Йоцов,

Настояваме за Вашата незабавна оставка като Началник на РУП –  Дупница, заради грубото погазване на гражданските и изборни права на жители на общината, както и заради упражнения полицейски произвол, работещ в явна полза на Първан Ангелов Дангов. За Вашите действия е сезиран и Министърът на вътрешните работи г-н Калин Стоянов.

В случай, че не подадете Вашата оставка, призовавам цялата демократична общност към граждански мирни протести.

Уважаеми съграждани,

Вярваме във Вашата мъдрост и разум! Нека в неделя запазим демокрацията и свободата на Дупница и кажем твърдо НЕ на репресиите и милиционерщината.

С уважение,

Ивайло Константинов

Председател на ПП ГЕРБ – Дупница

Купуването и продаването на гласове са престъпления!