Депутатът Димо Дренчев от Перник: Вървим към следващи предсрочни избори

Това което предстои оттук нататък е подготовка на следващи предсрочни избори, заяви в Перник депутатът от „Възраждане” Димо Дренчев. Очакванията му са те да бъдат насрочени за март, а ако все пак се състави правителство- да се проведат заедно с местните.

Колкото и негативно да е това за страната, резултатите от последните избори не позволяват съставянето на устойчиво управление, смята Димо Дренчев.

„И по всяка вероятност ще вървим към следващи избори. Все повече политиците, като се започне от президента, който очевидно не иска повече да съставя служебни правителства, но и всички лидери на партии са се уморили от избори точно така както и хората, но колко пъти трябва да се разджурка системата докато се създаде устойчива конфигурация не знам”, подчерта Дренчев.

Ако на „Възраждане” се падне отговорността да състави кабинет, такъв ще бъде излъчен и който иска ще го подкрепи, каза Дренчев, но подчерта, че не вижда коалиционни партньори сред партиите в парламента. Той добави още, че запазването на българския лев и на валутния борд, и неутралитет във войната между Русия и Украйна са червените линии, които партията на Костадин Костадинов няма да пресече. Дренчев допълни, че като депутат от региона ще работи за Перник и перничани.