Драма на мача с Монтана – Миньор остава без Смоленски до края на сезона

С човек по-малко перничани паднаха на стадион „Огоста“

19-годишният нападател Мартин Смоленски, който играе в Миньор Перник под наем от ЦСКА, ще пропусне оставащите мачове от сезона във Втора лига. Причината е контузията на таланта, вследствие на остро влизане от футболист на Монтана в мача между двата отбора. Въпреки грубото нарушение, играчът на домакините дори не получава червен картон, а прегледите след мача показват, че травмата на Смоленски е доста сериозна, пише Gol.

Новината за контузията на юношата на “армейците” съобщи изпълнителният директор на Миньор Велизар Димитров. Във Фейсбук Димитров написа: „Мартин премина преглед, в най-добрия случай ще се възстановява поне месец. По мое мнение, консултирайки се с доктора, сезонът за него приключи!“.

Монтана се наложи с 2:1 над Миньор /Перник/ в дербито на 29-ия кръг на Втора лига. Мачът се игра под непрекъснат дъжд на стадион “Огоста”. Монтанци показаха още от първата минути, че ще търсят трите точки. В 15-та те създадоха първото си положение. Тогава Лиандро Мартис центрира от ляво и с глава Владислав Цеков – Каската удари над гредата. Последва контраатака и удар на Мартис до лявата странична греда на вратата на Леонтиев. В 36-та минута Цеков бе съборен в наказателното поле на Миньор и главният съдия Красимир Кръстев отсъди дузпа. Арбитърът я отмени след консултация с помощника си Деян Войков, а Цеков получи жълт картон. В 41-та минута Димитър Савов си изкара втори жълт картон и Миньор остана с 10 души. В добавеното време на първата част Стефан Цонков се възползва от отбита топка от Леонтиев след корнер и изведе напред Монтана – 1:0.

Миньор изравни в 64-та минута чрез резервата Борис Тютюков, който от непосредствена близост с глава вкара за 1:1. Трите точки за Монтана донесе девет минути по-късно Лиандро Мартис, който засече с глава центриране на Мехди Уамри.