Дубълът на ЦСКА надигра тотално Надежда (Доброславци)

Ташко СУЛЬОТОВ

На стадион „Българска армия“ в изминалата неделя се игра мачът от 16 кръг за първенството на ЮЗ трета лига, група Б, между отборите на ЦСКА София ІІ и Надежда (Доброславци). До отбелязването на първия гол мачът беше равностоен. Головата сметка за младите армейци откри Георги Димитров в 33-та минута. Тогава след центриране от фаул  Йоан Бауренски с глава свали топката на Георги Димитров и той от 2 метра не остави никакви надежди на вратаря на гостите Калин Дончев за 1:0. Пропуски за отбора на домакините направиха Павел Жабов и Георги Димитров по два пъти.

След почивката отборът на ЦСКА ІІ диктуваше изцяло нещата на терена и атаките се редяха една след друга пред противниковата врата. В 53-та минута след центриране от фаул в наказателното поле на гостите Георги Димитров изпревари за миг намесата на тяхната защита и с крак покачи на 2:0. В 60-та минута след пробив отляво на Павел Жабов последният успя да простреля вратаря на гостите Калин Дончев и резултатът стана класически – 3:0. Опасностите пред противниковата врата се редяха една след друга, но все нещо не достигаше за отбелязване на нов гол. В 70-та минута Илиян Антонов проби защитата на гостите отдясно, насочи топката остро и Петко Панайотов с крак я отклони за 4:0. Осем минути по-късно Юлиян Илиев бе изведен в наказателното поле на гостите и изпрати топката в далечния ъгъл на Калин Дончев за 5:0. Влезлият в игра Алесандро Николов бе изведен от Роберто Щилянов и направи отблизо безпомощен вратаря Калин Дончев за 6:0.

След тази победа отборът на ЦСКА ІІ е на 4-то място с 24 точки, а Надежда са на последното 11-то място с 4 спечелени точки.

След мача наставникът на ЦСКА ІІ Стамен Белчев сподели следното: „Чест прави на отбора на Надежда (Доброславци), че играха открит футбол, показаха се като добре организиран тим, но силите им достигнаха само за едно полувреме. Доволен съм много от играта на футболистите, на които гласувах доверие в този двубой. Освен 6-те гола, имаше още много добри неща -спазване на тактическа дисциплина, коректност в мача, което даде своя положителен резултат. От мач на мач подобряваме все повече играта. В неделя ще гостуваме на отбора на Костинброд”.