Дупничанка е спортист №1 на България

Петричанин пък е най-добър треньор, стана ясно на церемонията „Нощта на шампионите“

Дупница триумфира в “Нощта на шампионите”. Призът „Спортист номер 1 на България” при жените отиде при дупничанката Миглена Селишка. Тя е европейска шампионка по борба в категория до 50 кг.

На церемонията за шеста поредна година за своите спортни постижения бяха отличени най-добрите български състезатели.

При мъжете първи е Ивайло Иванов (джудо). Треньор номер 1 на България е петричанинът Петър Касабов. Той е селекционер на женския национален отбор по борба, както и Атанас Герчев, треньор на националния отбор по джудо. Четиримата получиха премии от по 25 хиляди лева.

Организатори на събитието са Министерството на младежта и спорта, съвместно с Българския спортен тотализатор. Спортният тотализатор осигури на победителите парични награди в общ размер от 185 хиляди лева, за да възнагради усилията им през изминалата 2020 година. Те бяха разпределени между най-добрите спортисти и треньори в шест различни категории.

Ето и останалите призьори:

– Спортист с увреждания номер 1 на България: Християн Стоянов (лека атлетика)

– Млад спортист до 23 години номер 1 на България: Милена Тодорова (биатлон)

– Млад спортист до 18 години номер 1 на България: Сани Петкова (олимпийско карате) и Йосиф Миладинов (плуване)

– Млад спортист до 16 години номер 1 на България: Стиляна Николова (художествена гимнастика) и Кристиян Цветанов (бокс)

“Венец на победителя” беше връчен на 11 личности, допринесли за прославянето на българския спорт. Това са: Ваня Гешева (кану-каяк), Асен Златев (вдигане на тежести), Светла Оцетова (гребане) и Здравка Йорданова (гребане), единственият българин, играл в Националната баскетболна асоциация и президент на БФБаскетбол Георги Глушков, Михаил Таков (бокс), Живко Вангелов (борба), Стоян Балов (борба), Богдан Николов (мотоциклетизъм), Цеко Минев (президент на БФ ски) и посмъртно Илия Чубриков (автомобилизъм).