Дупнишкият „Ейнджълс“ – непобедим в България

Възпитаничките на Николай Пилев натрупаха 8 успеха и нито едно поражение, осигурявайки си участие във финалната серия

Софтболистките на дупнишкия „Ейнджълс“ постигнаха нови две победи и продължават с безгрешното си представяне в България. Възпитаничките на наставника Николай Пилев този път се наложиха над „Бейбс“ (Благоевград). Те записаха успех в първия мач с категоричното 15:0, като взеха и втория с резултат 7:3. По този начин „Ейнджълс“ остават непобедени през този шампионат с 8 победи и нито едно поражение до момента. Така те си осигуриха и на теория участието на финалната серия, далеч преди края на редовния сезон.
Междувременно предстои участието на националния отбор в Европейското първенство по софтбол в Италия, което ще се проведе от 27 юни до 3 юли. Там българките са в група с настоящия европейски шампион Италия, както и Русия, Полша и Унгария. Италианките са и представителите на Европа на предстоящата Олимпиада в Токио. Италия и Русия са фаворитите в групата, докато мачовете между останалите три отбора са непредвидими. Българският отбор е сформиран основно от състезателки на дупнишкия „Ейнджълс“ и столичния „Академик“.
Както е известно, Дупница ще бъде и домакини на Купата на европейските шампиони от 16 до 21 август. От клуба бяха категорични пред „Вяра“, че техните усилия ще бъдат концентрирани във възможно най-добрата организация на събитието. В града ще гостуват шампионите на Англия, Германия, Австрия, Швеция, Полша, Хърватия, Украйна, Израел, България и „Ейнджълс“ като домакин.
Победителят ще получи право през следващата година да играе във Висшата лига, където са шампионите на Италия, Холандия, Русия, Чехия, Испания, Франция, Швейцария и Словакия.
„Регламентът на клубните турнири в Европа е доста „отворен“ и позволява участие на неограничен брой чужденци. Така че се очаква отборите да ползват услугите на много американски софтболистки, като не е изключено Израел да се появи с изцяло американски отбор, което прави турнира много непредвидим. Към момента като фаворит се определят шампионите на Германия. Като цяло турнирът в Дупница се очертава да предложи много интересни и качествени сблъсъци. „Ейнджълс“ започват подготовката си за турнира веднага след Европейското първенство“, каза пред „Вяра“ наставникът на „Ейнджълс“ Николай Пилев.

Димитър ИКОНОМОВ