Още двама с намерение да напуснат „Беласица”

Още двама футболисти казват сбогом на “Беласица”. 23- годишният защитник на петричкия клуб Атанас Карачоров вече е в Монтана, за да оформи договора си с новия тим. Той е рожба на ДЮШ на „Лудогорец”. Карачоров бе един от любимците на петричките фенове. Много често получаваше несправедливи оценки за играта си и явно това е натежало да приеме офертата на президента на ФК „Монтана” Румен Панайотов, предполагат фенове.
Другият напускащ футболист е Иван Марчев. Той приема офертата на третодивизионния „Пирин” (Разлог). Причина за решението му е това, че в отбора на „Беласица” не му бе даден достатъчен шанс за игра.
Потърсихме за коментар треньора Саша Симонович: „Радвам се, че футболистите от досегашния отбор на „Беласица” са търсени. Това означава, че сме работили добре и сме направили необходимото, за да може да привлекат вниманието на колеги от по-горни групи. Разговаряхме и с Георги Петров и ако бъде поставена задача от страна на кмета за атакуване на първото място, трябва да им търсим заместници. Направили сме контакт с няколко футболисти от региона, но дали ще продължим да работим в тази посока – не ми е ясно. Все още нямам официално предложение дали ще продължа да бъда старши треньор на мъжкия отбор на ОФК „Беласица” и при какви условия”.
Така броят на футболистите от Петрич, които преминаха в отбори от професионалния футбол, са общо пет. Другите са Владимир Гогов и Стивън Кирилов в ЦСКА-1948 и Айвън Ангелов в „Локомотив” (Пловдив).

Ташко СУЛЬОТОВ