Емоции и адреналин за фенове и колоездачи на Купа “Долчини” в Дупница (ВИДЕО)

Колоездачното състезание за купа “Долчини” преминава при голям интерес в Дупница. Дъждовното време не попречи нито на състезателите, нито на феновете да се потопят в уникалната атмосфера на надпреварата. След официалното представяне на отборите стартът по традиция бе даден точно в 15,00. В събота стартира състезанието за професионални колоездачи от Дупница до Паничище с дължина 100 км. Същия ден се проведе и надпревара за любители колоездачи “Изкачване на Паничище” с дължина 10 км.

Състезанието бе разделено на две части: Мъже ЕЛИТ, Юноши старша и Мастърс. Те се впуснаха в състезание с общ старт, с дължина от 100 км. Състезателите изминаха разстоянието от 14 км от официалния старт в Дупница до Сапарева баня, където се даде острият старт, след което влязоха в 8 обиколки с дължина на обиколката от 9,5 км. След завършване на осмата обиколка състезанието продължи и завърши с изкачване на Паничище.

Втората част от състезанието бе предназначена за момчета старша възраст, юноши и девойки, жени и любители. Всички колоездачи, участващи в „Изкачване на Паничище“, стартираха от Дупница в 15,00 часа заедно с професионалните колоездачи във велошествие до Сапарева баня. Колоната, която бе придружена от полиция, линейка и официалния антураж на състезателите, се превърна в голяма атракция.

В категория “Мастърс” Борис Кочев от колоездачен клуб “Лястовица” събра 35 точки. Пламен Лумпаров от клуб “Велосити” е със 17 точки, а Николай Йовчев също от “Лястовица 1905” е с 16 точки. При юноши старша възраст Никифорос Арванитоу от Гърция събра 45 точки, Николай Чорбаджийски от клуб “Розова долина” е с 20 точки, а Габриел Грозев от Team Ftrans е със спечелени 17 точки.

В неделя пък се проведе втората част на състезанието за купа „Долчини“, като то бе само на територията на Дупница и е тип критериум със спринт на всяка трета обиколка. Дължината на обиколката е 960 м. В състезанието участваха всички лицензирани състезатели. Стартовете бяха дадени на ул. „Св. Иван Рилски“, след Минчовия площад.

Общо регистриралите се състезатели са 240, отборите са 23, като Дупница за поредна година събра всички най-елитни български състезатели. Състезанието бе подкрепено от общините Дупница и Сапарева баня. Очаква се официалното класиране.