Николай Юнчов грабна златния медал от състезанието “Зная и мога” в Банско

Юбилейното издание бе отпразнувано подобаващо с торта и поздравителна програма

Злато, сребро и бронз остават в Банско след финала на 10-ото юбилейно Национално състезание по приложна електроника „Мога и зная как“, организирано от Министерството на образованието и науката и партньори – Търговска верига за електронни компоненти „Елимекс“, община Банско и Професионална гимназия по електроника и енергетика – гр. Банско.

Николай Юнчов от 11-и „а” клас грабна златния медал, а Мехмед Мустафов от 10-и „а” клас – бронзов в индивидуалното класиране. Отборите Николай Юнчов и Ния Дръдалова – втора възрастова група, както и Мехмед Мустафов и Михаил Андреев – първа възрастова група, спечелиха престижното второ място в отборното класиране и завоюваха сребърни медали и купи.

С приз за принос в професионалното образование бяха удостоени кметът на община Банско Иван Кадев, който бе патрон на националното състезание, инж. Сашка Тодорова – директор на ПГЕЕ – гр. Банско, инж. Лука Ковачев – ръководител на отборите победители, инж. Димитър Денизов – дългогодишен преподавател в гимназията.

Юбилеят бе отпразнуван подобаващо с торта и поздравителна програма от клубовете по занимания по интереси.

Доволни от посрещането на училището домакин останаха най-добрите отбори в България, взели участие в Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“.

Трудът на учителите и учениците на Професионална гимназия по електроника и енергетика – гр. Банско се вижда от постигнатите успехи.