Задържаната полицайка Симона Лулеова поиска свобода, за да учи за изпит по право

Съдът в Разлог постанови най-тежката мярка за неотклонение “Задържане под стража”

Съдът в Разлог постанови най-тежката мярка за неотклонение “Задържане под стража” за полицайката Симона Лулеова от разложкото село Баня. Мотивите на магистратите са, че тя може да извърши друго престъпление или да се укрие, както и че са събрани достатъчно доказателства за авторство на деянието.

Тази мярка може да се обжалва на 7 фeвруари пред Окръжен съд-Благоевград.

Самата Симона Лулеова поиска по-лека мярка за неотклонение. Пред съда тя изтъкна, че иска да бъде пусната под парична гаранция, за да се грижи за 5-годишната си дъщеря, както и да чете за държавен изпит по специалността “Право”.

В събота, по време на специализирана полицейска операция, около 14 часа в района на Разлог е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 25-годишната Симона, която от 2 г. е полицай в Седмо РУ-София.

В багажника на автомобила, под резервната гума, органите на реда са открили пакет със суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на марихуана с тегло около 478 грама. Образувано е следствено дело по описа на Окръжен следствен отдел-Благоевград.

Близначката на полицайката Силвия и майка им Елена Лулеова смятат, че наркотиците са подхвърлени в колата и е направена постановка. Те разказаха пред БТВ, че преди седмица нейният по-голям брат е бил нападнат, за което семейството пуска жалба в полицията. Близките на Симона подозират, че това което се случва с полицайката може да бъде отмъщение. Смятат, че наркотиците са били подхвърлени в автомобила и добавиха, че колата е семейна.”Това, което беше в колата на сестра ми е подхвърлено. Ако миналата седмица се бяха взели мерки срещу хората, които пребиха брат ми, с по 30 висящи дела, днес нямаше да сме тук. Още преди да отидем да пуснем жалбата с брат ми много хора дойдоха и ми казаха, че ще имаме проблеми”, каза сестрата на Симона – Силвия Лулеова.”Тази кола, в която намериха дрогата, стоя три дни на паркинг почти отключена, защото едната ѝ врата е отключена”, каза майка ѝ Елена Лулеова.