Задържаха 10 души за безредиците на Миньор – Берое

Служители от ОДМВР-Перник са установили 23-ма от най-отявлените фенове, които са проявили изключителна дързост

Десетима фенове са задържани след неприятните сцени на стадиона в Перник по време и след мача за Купата на България между отборите на Миньор и Берое, който се игра на “Стадиона на мира”, съобщиха от полицията в Перник.
Служители от ОДМВР-Перник са установили 23-ма от най-отявлените фенове, които са проявили изключителна дързост и арогантност. Десетима от тях са задържани за срок до 24 часа с полицейска мярка. Тяхната съпричастност към случилото се на стадиона и извън него е в процес на установяване.

При възникналия побой по време на мача са пострадали трима души. Според полицията в Перник те са с леки наранявания. На седем автомобила на фенове от Стара Загора са били нанесени различни материални щети. Започнало е досъдебно производство. Работата продължава съвместно с прокуратурата.
В понеделник от ФК Берое заявиха, че сред пострадалите от мелето в Перник има и дете. “То е с пет шева на лицето”, съобщи длъжностото лице от клуба Александър Мечев.

Заради поведението на жълто-черната агитка веднага след мача в събота кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че от идната година спира финансирането на Миньор.

Припомняме, че инцидентът бе провокиран от публиката на гостите, които в 60-ата минута изстреляха няколко ракети по посока сектора с привърженици на домакините, което до доведе до батални сцени на “Стадион на мира” в града. Очаква се докладът на делегата на БФС и взимане на становище от футболната ни централа. Заралии излязоха с официална позиция на клубния си сайт, на която настояват за санкции срещу Миньор (Перник), заради поведението на техните фенове.