Заради ковид мерките отложиха Дамското рали в Перник

Единственото по рода си Дамско рали, което трябваше да се проведе в Перник на 16 октомври, се отлага. Това съобщиха инициаторите от Автомобилен ретро клуб „Авангард“.

Причината са засилените ковид мерки, които са предприети на територията на областта. Със заповед на губернатора Симеон Василев, считано от 11.10.2021 г. до 25.10.2021 г., се преустановяват масовите дейности на открито, към които спада и Дамско рали-Перник.

Новата дата, определена от организаторите на надпреварата, е 30 октомври.

„Като нещо позитивно можем да споменем, че синоптиците предвиждат значително по-приятно време за края на октомври.

Изместването на събитието с две седмици напред във времето има още едно предимство – дамите ще могат да се упражняват повече“, казаха още организаторите.

Припомняме, че през 2020 година след половин век прекъсване в Перник бе проведено дамско рали, наречено на името на областния град, в което се включиха 26 екипажа, съставени изцяло от представителки на нежния пол. Състезанието, проведено в навечерието на Деня на Съединението, бе организирано от автомобилен спортен клуб „Диамо рейсинг“ и община Перник.  Своето шофьорско майсторство по трасето показаха дами от цялата страна.