Зверски студ очаква родните тимове при подновяването на първенството

Зверски студ очаква родните тимове при подновяването на първенството у нас. БФС обяви, че първите мачове за новата година ще се изиграят между 10 и 13 февруари. В този период температурите ще бъдат в нормата за месеца, но за следващия уикенд (17-19) ни чака много студ и сняг. Прогнозите за времето, за когато е планиран вторият кръг след подновяването на сезона, са отчайващи, що се касае до футбол. Термометрите ще показват минусови стойности, а според данни на метеоролози в страната ще има много сняг. Именно тогава се очакват да бъдат и най-студените дни за зимата.

При положение че в България има само три стадиона, които имат отопление на тревната настилка, това значи, че куп срещи може да бъдат отложени. Това ще доведе до усложнение на програмата и отново ще настане пълна каша.

При тежки атмосферни условия двубои могат да се проведат в Разград, на националния стадион и в дома на “Левски” – “Герена”. А другите се превръщат в блата и не могат да бъдат изчистени дори и с техника.

От БФС за пореден път не се вслушват в думите на част от ръководителите на отборите в България. От години насам се твърди, че футбол у нас може да се играе до Коледа, а не до началото на декември, след което да има близо двумесечна пауза. Само за пример – прогнозите преди празниците и след края на световното в Катар бяха благосклонни и спокойно можеха да се изиграят един или два кръга от родната Първа лига.

За сметка на това за старт на сезона се избира средата на февруари, когато в последните години е най-студено, а на много места в България има и сняг. Нещо, което прави невъзможно провеждането на срещи от професионален характер, пише 24 часа.