Зрелищна акция в Дупница! 67-год. Николай Лапачки заловен да шофира пиян и дрогиран, иззеха от дома му амфетамин и 300 монети

Задържани са още негов приятел и 33-годишната спътница на сина му Георги

Един от най-известните наркоразпространители в Дупница – Николай Лапачки, отново попадна под прицела на полицията. След акция, продължила почти до сутринта срещу вторник, 67-годишният Лапачки и негов 38-годишен приятел са били задържани в понеделник вечерта за престъпление, свързано с наркотици. При акцията е задържана и 33-годишна жена, която съжителства със сина му Георги и от когото има дете.

Николай е управлявал лек автомобил „Нисан“ след употреба на алкохол и наркотични вещества. Той е проверен малко след 20 часа в района на улица „Вардар“ в Дупница. Тестът за употреба на алкохол и наркотици е отчел резултат 1,14 промила алкохол и употреба на кокаин и опиати. При последвалите процесуално-следствени действия в имота му са открити и иззети 575 таблети амфетамин и 70 г прахообразно вещество, също реагиращо на амфетамин. Иззети са и 2 класьора с 300 различни по вид монети. По случая е започнато досъдебно производство в Районно управление – Дупница. За случая е уведомен дежурен прокурор, съобщават от пресцентъра на МВР.

Николай Лапачки е известен на полицията с разнообразие от противозаконни деяния, осъждан е.

В началото на месеца при акция на ГДБОП-София, проведена на територията на Дупница, Николай и синът му Георги Лапачки бяха задържани за разпространение на наркотици. Тогава също бе направен обиск в дома им. Наред с тях бяха арестувани таксиметров шофьор и две жени, които доставяли наркотици в дома на Лапачки. Оттогава Георги е в следствения арест с постоянна мярка „задържане под стража”. След акцията бащата беше освободен, след като към него не беше повдигнато обвинение. Сега той отново е в следствения арест.

И Николай, и Георги имат присъди за разпространение на наркотици и са ги изтърпявали зад решетките. Неведнъж от дома им са правени обиски и са изземвани наркотични вещества. Преди години Георги участва в гонка с полицията в центъра на Дупница, като той опита да се изплъзне на проверяващите, управлявайки нерегистриран мотор.