Кемпер обществото потегля към Сапарева баня! Два големи къмпинга ще радват туристи с минерална вода и природа

Курортният град Сапарева баня разгръща палитрата от предлаганите туристически услуги. Намеренията са през новия сезон да заработят два големи къмпинга за каравани. „Двама инвеститори са изявили желание за обособяване и изграждане на модерни, с добри условия и инфраструктура къмпинги. Единият е в района на Специализирана болница за рехабилитация „Сапарева Баня”АД , по-известна като санаториума.  Другият е при терена на бившия хлебозавод,  в близост до квартал Гюргево”, разказа кметът на Община Сапарева баня,  Калин Гелев. Градоначалникът изрази задоволство, че по този начин  към курорта ще бъдат привлечени доста туристи, които търсят близост с природата и предпочитат караваните пред другите начини за настаняване. „Този тип туризъм е изключително популярен в цяла Европа. До този момент гостите ни къмпингуваха само  в туристическа спалня „ Верила” , която е в началото на гр. Сапарева баня. Това е единственото място, което предлагаше и продължава да работи, като предоставя необходимите условия като пространство и инфраструктура. Надявам се намеренията на инвеститорите  да бъдат реализирани и от новия сезон да могат да заработят. За момента са в начален етап на издаване на документи и разрешителни ”, коментира кметът Калин Гелев.

Предвижда се къмпингът при санаториума да разполага с 60 места за кемпери и каравани, всяко с площ от 60 до 100 м². Местата да са отделени едно от друго чрез жива растителност , с  осигурени с ток и вода. Сред идеите е да има  специална зона за разполагане на палатки, както и паркинг с 34 места за автомобили. Близостта до минералния плаж ще даде възможност на клиентите да се възползват от лековитата вода и  различни видове СПА-процедури.

Другият къмпинг е в начален идеен етап. Желанието на инвеститорите е също да предложат добри условия за разполагане на каравани, подходяща инфраструктура, ток, наличие на вода и приятни кътове за отдих.

„Пет са по-големите минерални басейни, които работят в Сапарева баня. Не мога да прогнозирам дали ще се строят и заработят нови  през лятото, тъй като дойдоха тежки времена за строителството. Въпреки кризата се надявам и си пожелавам един успешен сезон за курорта, тъй като много хора ще разчитат на това. Имаме прекрасни условия,  чудесна природа и има какво да предложим ”, изрази надежда Калин Гелев.