Кметът Кирил Стоев подписа договора за ремонт на Общински исторически музей – Радомир

Кметът на Община Радомир Кирил Стоев подписа договора за изпълнение на проект „Обособяване на посетителски център и мултифункционална зала в общински музей «Войнишко въстание» гр. Радомир“. Проектът се финансира по подмярка 19.2 “Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие” на мярка 19 “Водено от общностите местно развитие” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г., съгласно договор между Държавен фонд „Земеделие“ и Местна инициативна група Радомир-Земен.

Проектът предвижда изграждане на модерен посетителски център, който да поднася по съвременен начин информация за музейната експозиция, културните и природни забележителности на територията на общината и да бъде притегателно място за туристическия поток в града. Проектното решение дава възможност за мултифункционално пространство, което позволява провеждането на различни по характер, културни мероприятия с цел популяризирането на града, на местните традиции и култура. Ще бъде оборудвано със съвременна техника за презентации. Предвидени са необходимите технически инсталации и осветление за правилното експониране на произведения на изкуството. След приключване на строително- ремонтните дейности ще бъде създаден един нов и привлекателен естетико-художествен образ на пространството. Проектът за вътрешно преустройство има за цел съществуващото пространство на партерно ниво да бъде организирано съгласно действащите стандарти и с оглед новата визия за модерно и оптимално използване на помещенията – посетителски център и мултифункционална зала.

Снимки: Община Радомир

„Това е още една стъпка към модернизиране на община Радомир и съм изключително щастлив, че в кратък срок успяхме да сключим договор с изпълнителя“, заяви Кирил Стоев. Той не скри, че е било предизвикателство да се намерят изпълнители за реконструкцията на зоната около природен парк „Бучалото“, както и за строително- ремонтните дейности на посетителския център в историческия музей. „Сумите, заложени в двата проекта са били актуални по времето, когато са залагани и оттам нататък пред нас стоеше предизвикателството да намерим изпълнител и да започнем ремонтите в кратки срокове или за загубим парите. Радвам се, че дейностите вече са в ход и ще доведем нещата до успешен край, коментира кметът на Радомир К. Стоев.