Обзор на AОГ „Струма“: Локомотив (Дамяница) остава начело, Левски (Крупник) с драматичен обрат над Малеш

Ризо Аспарухов вкара първия гол за Малеш, но тимът му падна от Левски Крупник с 2:3. Снимка – Личен архив

Пет вместо шест мача, както е по програма на Областния съвет на БФС Благоевград, се изиграха от 16-и кръг за първенството на А областна група „Струма“.

Мачът между отборите на Левуново 2014 и Спортист Падешот с. Падеш не се игра поради отказ на гостуващия тим. При това положение на отбора на домакините ще се присъди служебна победа с 3:0.

 

Левски (Крупник) – Малеш(Микрево)

 

Отборът на Левски(Крупник) победи у дома с 3:2 Малеш(Микрево). Още в 10 мин. Стефан Николов пропусна да отбележи, останал очи в очи с вратаря. В 15-а минута при контраатака на гостите резултата откри Ризо Аспарухов за 0:1. Пет минути по-късно тимът от Микрево поведе с 0:2 с попадение на Панталей Цеков. Минути преди края на първото полувреме в борбата за една висока топка, Даниел Петров се контузи и извади рамото си. През второто полувреме футболистите на домакините заиграха на много високо равнище, показаха характер и обърнаха мача в своя полза. В 55-та минута Олег Тошев реализира поредна атака за 1:2. Десет минути по-късно влезлият като резерва Александър Топалски възстанови равенството за 2:2. Това окуражи футболистите на Левски (Крупник). В 75 мин. Марио Самуилов вкара трети гол за отбора на домакините и резултатът стана 3:2. Това бе 9-а победа от началото на първенството за отбора от Крупник, който остава в челната тройка на таблицата за временно класиране.

 

 

ВихренII – Ветрен (Полена)

 

 

На терена с изкуствено покритие на спортния комплекс в Сандански дубълът на Вихрен победи Ветрен (Полена) с 4:0. Това бе едва трета победа за домакините от началото на сезона. Головете за победителите отбелязаха Илия Колев-два, Валентин Кочев и Илия Манолев по един. При резултат 2:0 Илия Колев от домакините пропусна дузпа. В следващия кръг Вихрен-2 гостува на Локомотив (Дамяница), а Ветрен (Полена) ще бъде домакин на Перун (Кресна).

 

 

Спартак (Склаве) – Осеново (Долно Осеново)

 

Спартак (Склаве) победи с 2:0 Осеново от с. Долно Осеново. Илия Атанасов вкара първи гол за домакините в добавеното време на първата част, а в 70-а минута вратарят на СпартакАлександър Седелчанов вкара от дузпа и втория гол за победителите. Отборът на Спартак (Склаве) е на 4-то мястос 23 точки във временното класиране на групата. Отборът на  Осеново пък е на 9-о място с 16 точки.

 

 

Орел (Лебница) – Светкавица (Митиново)

 

На терена в Лебница се срещнаха отборите на местния Орел и Светкавица (Митиново). В отбора на гостите не играха контузените Десислав Трайков и Николай Тупаров и Владимир Кабранов поради служебна заетост. Това се отрази негативно на играта и така се стигна до загуба с 0:3. Попаденията за отбора на Орел бяха дело на Николай Стоянов в 15-а, Митко Джалков в 60-а и Слави Андонов в 70-а минути. След тази победа отборът на Орел е на 5-о място с 22 точки, а Светкавица – на 11-о място с 12 точки.

 

 

Рилци 2006 Локомотив (Дамяница)

 

 

Мачът между отборите на Рилци 2006 и Локомотив (Дамяница) се играна терена в село Рилци. Този мач се очакваше с много голям интерес, защото отборът на гостите е временен водач в групата и усилено се говори, че се бори за шампионска титла, даваща право за участие в квалификации за влизане в по-горната Трета лига. До 33-та минута бяха отбелязани два гола във вратата на домакините. В 10-а минута при първата атака на гостите  домакините сгрешиха в защитата и Георги Трендафилов се възползва от ситуацията и простреля вратаря на Рилци за 0:1. Домакинският натиск продължи. Пропуски за отбора на Рилцинаправиха Благовест Христов и Борислав Бачев. В  20-а минута при много добре развита контраатака  лявото крило на гостите Димитър Калоянов простреля успешно вратаря на Рилци за 0:2. Отборът на Рилци успя да атакува и върна един гол чрез Вилиян Михайлов, който изскочи сам срещу стража и го прехвърли за 1:2. До края на полувремето ще се запомни пропускът на Благовест Христов, който, сам срещу вратаря, не успя да го преодолее.

Второто полувреме продължи под натиска на отбора на Рилци, но образцова контраатака на гостите в 60-а минута завърши с гол на Иван Манолев за 1:3. В 70-а минута главният съдия Божидар Василев показа  втори жълт и естествено червен картон на Александър Германов от  Локомотив (Дамяница) и така гостите останаха с човек по-малко на терена до края на срещата. Натискът на домакините продължи. В 75-та минута успешна атака на Рилци завърши с гол ва Мартин Топузов, който от 15-тина метра изпрати топката в мрежата на гостуващия тим за 2:3.

В 80-та минута Борислав Бачев след атака по десния фланг нахлу директно в наказателното поле и с топовен изстрел направи безпомощен вратаря на гостите за 3:3. В самия край на мача Борислав Бачев проби от дясно, центрира в наказателното поле, Ивайло Крумов изпрати топката в противниковата врата, но главният съдия Божидар Василев видя вдигнат флаг за засада и отмени попадението. Независимо от равенството, отборът на Локомотив (Дамяница) запази лидерското си място с 35 точки, а отборът на Рилци 2006 е на 6-о място с 19 точки.

Ташко СУЛЬОТОВ