Кола помете 8-годишен с колело в Петрич, детето се бори за живота си

Инцидентът стана седмица, след като велосипедист на 11 г. падна пред камион

8-годишен велосипедист е с опасност за живота, след като е блъснат от лек автомобил в Петрич. Информацията за тежкия инцидент потвърдиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Сигналът за пътното произшествие е подаден на 27 март около 19,45 часа в Районното управление в Петрич. От незабавно пристигналите на място полицейски служители е установено, че лек автомобил „Опел Астра“ с 22-годишен водач от град Петрич, движейки се по улица „Солунска“, не пропуска и блъска 8-годишен велосипедист. Детето е пострадало с мозъчна контузия и е транспортирано за лечение в София с опасност за живота.

На водача на автомобила са направени проби за употреба на алкохол и наркотици, които са отрицателни.

Това е втори тежък инцидент с дете на велосипед в Петрич в рамките на една седмица.

Припомняме, че на 20 март тежко пострада 11-годишно момче. Инцидентът станал около 15,00 часа, когато малкият велосипедист от Петрич, движейки се по кален участък на път извън републиканската пътна мрежа в землището на града, се разминава с товарен автомобил с 32-годишен водач.
Детето се е подхлъзнало и е паднало пред предната гума на автомобила. То е пострадало с вътрешни наранявания на белите дробове. Настанено е за лечение в Многопрофилната болница за активно лечение “Югозападна” с опасност за живота.