Коледно голямо междучасие в Гимназията! Ученици събраха  6 162  лв. за благотворителност

Дядо Коледа, Снежанка и коледари изпълниха с празнично  настроение коридорите на 142-годишното школо

 

Коледно голямо междучасие организираха възпитаниците на ПГ „Гимназия Христо Ботев” в Дупница. Неповторима празнична атмосфера изпълни фоайето на най-старата гимназия в Югозапада.

Учениците на 142 годишното школо за пореден път демонстрираха, че са добри не само в уроците, но и в песните, танците, творчеството и не на последно място в правенето на добрини. Само за няколко дни децата успяха са съберат от своя базар сумата от 6 162  лв. Те ще бъдат насочени за благотворителност.

С 1 000 лв . ще бъде подпомогната тяхна съученичка в нужда. Останалите средства ще бъдат насочени за осъществяване на голямата кауза на Ротари клуб „Да дарим здраве на децата”, свързана с ремонт на Детско отделение в общинската болница на града. За благородната си проява и вложеното усърдие, учениците получиха благодарствен адрес от президента на Ротари -Илияна Вакъвчиева.

И на празник- като на празник! На тържеството дойдоха напети гости коледари с кривнати калпаци и дебели ямурлуци. Момчетата са част от групата по театрално изкуство, с ръководител  г-жа Анелия  Андонова. В продължение на цяла година те трупат сценични знания и умения по програма „Заедно в изкуството и спорта”. По същата програма работят и децата от училищната вокална група.

След неповторимите изпълнения на момичетата, които я посещават, еуфорията достигна своя пик. В този момент през вратата на школото се промъкна самият Дядо Коледа, придружен от прелестна Снежанка. Аплодисментите към Белобрадия старец и неговата чаровна помощница огласиха коридорите на вековната Гимназия. В ролята на дългоочакваните гости се превъплътиха Петър Катранжиев от 11 „б” клас и Мартина Флорова от 10 „в”.

Озвучаването на празника бе поверено на DJ Георги Шаламанов от 11 „д” клас.

И ако някой си е помислил, че са липсвали подаръци под елхата е останал в заблуждение. Учителите получиха ръчно изработени сувенири от групата по интереси „Традиции и иноваторство”, а класните ръководители им върнаха жеста със заслужена почерпка.