Край!Антъни Иванов няма да плува на Олимпиадата

Снимка: Фейсбук на А.Иванов

Съд в Швейцария отхвърли жалбата му, трябва да плати  обезщетение

 

Лоша новина за бившия възпитаник на ПК Вихрен и „Спортист на годината“ (2017) на община Сандански. Антъни Иванов пропуска със сигурност Олимпийските игри в Париж 2024.

Българският плувец бе подал жалба в Швейцарския федерален съд, като целта бе да обжалва забраната, наложена му след решение на Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана – а именно, че не може да се състезава до 8 юни 2025 година.

Жалбата на Иванов е била срещу българския антидопингов център, родния олимпийски комитет, както и световната антидопингова агенция (WADA). Така иначе несъмнено талантливият плувец продължава да е по-известен с действията си извън спорта, отколкото с тези в басейна.

Преди малко повече от месец Иванов бе арестуван заради притежание на канабис.

Колкото до съдебните решения – освен отхвърлената жалба, Иванов ще трябва да плати общо 15 000 швейцарски франка. 7000 от тях (14 270 лева) са за разноски по делото, а останалите 8000 (16 309 лева) са разход към WADA.

Така Антъни няма да може да плува на Олимпиада за втори път в кариерата си.

24-годишният плувец представляваше страната ни на олимпийските игри в Токио, които се проведоха през 2021 година, като тогава взе участие на 100 и 200 метра бътерфлай.

След като винаги, когато около името му се вдигаше шум в медийното пространство напослък, Иванов се активизираше в профилите си в социалните медии, то към момента там има единствено мълчание. Същото се отнася и за Георги Градев, който по принцип се занимава с правните му дела, но в момента е концентриран върху кандидатурата си за президент на БФС, пише Corner.

До редакционното приключване на броя, официална реакция от Антъни Иванов все още нямаше.