Кюстендилско читалище обяви традиционния конкурс на тема „Коледа”

Учениците могат да покажат своя талант и креативност чрез картина, картичка, сурвачка, сувенир, приказка и стихотворение

В навечерието на светлите коледни празници, за петнадесета поредна година, читалище „Братство 1869”-Кюстендил предизвиква учениците да покажат своя талант и креативност.  “Нашата цел като организатори е чрез изкуството да провокираме въображението на участниците да изразят своето отношение към духа на коледните празници. Конкурсът е разделен на шест категории – картина, картичка, сурвачка, сувенир, приказка и стихотворение на тема „Коледа“, каза председателят на културната институция Иван Андонов.

В конкурса могат да се включат ученици от 1-ви до 8-и клас от област Кюстендил. Възрастови групи на участниците: 1-ва група: 1.-2. клас; 2-ра група: 3.-4. клас; 3-та група: 5.-6. клас; 4-та група: 7.-8. клас. Всяка творба трябва да бъде придружена с информация за: име и фамилия на участника, клас, населено място, училище /или школа/, телефон за връзка.

Срок за предаване на творбите: 18 декември 2020 г.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 23 декември на интернет страницата на читалището. Във всяка от шестте категории победителите ще бъдат класирани на 1-во, 2-ро или 3-то място и ще получат диплом и предметни награди, осигурени от организаторите. Всички коледни творби ще бъдат подредени в изложба в салоните на читалището и ще останат на разположение на кюстендилската общественост и гостите на града до 15 януари 2021 г.

Краси Ценкова