Македонка Иванова: Село Ключ ще стане по-привлекателно за живеене

Благоустрояването на петричкото село Ключ е един от основните приоритети в работата на новоизбрания кмет Македонка Иванова. Амбицията й е населеното място да стане по-приятно за живеене за местните хора, да бъдат привлечени и нови жители, да бъде развит селски туризъм, за който има чудесни природни дадености.

Още при встъпването си в длъжност г-жа Иванова заяви, че ще се вслушва в мнението на местните хора, ще се допитва до тях за всяко ново нещо, ще се съобразява с препоръките им. Това вече се случва, защото част от поставените проблеми започват да се решават.

„Аз съм отворена към всяко ново предложение или забележка. Приемам ги, записвам ги, обсъждаме ги и каквото мога ще направя, винаги съм насреща“, коментира за Радио Благоевград кметът на село Ключ Македонка Иванова.

Сред първите й приоритети са зимните предизвикателства, но предстои реализацията на важни инфраструктурни проекти.

„Одобрени сме в бюджета на Община Петрич. Ще се прави главната улица в селото с водопровод и пътна настилка. Всяка улица в селото има нужда от ремонт и подмяна на водопроводната мрежа. В много малка част тя е подменена. Надявам се, че ще се справим“, допълни кметът на Ключ.

Около 600 са в момента местните жители. В  селото има читалище и детска градина, но няма училище. Добрата новина е, че през 2023 година в Ключ има 8 новородени бебета. През последните години се наблюдава засилен интерес към закупуването на къщи.

„Почти всеки ден задължително ми звъни поне по един човек, да ме пита дали има имот за продаване в село Ключ. Правя каквото мога за да привлечем хората, празните къщи да се напълнят, да се съживи селото. Затова в едно село най-важното са водата и пътищата. Аз мисля, че заедно с общината и с местните жители, ще се случат нещата“, допълни Македонка Иванова.

Тя коментира, че намира диалог с общинското ръководство в Петрич, от което зависи реализирането на всички набелязани цели.

„След 4 години си представям село Ключ да е с красив главен път, с кътчета за отдих, изчистено село, с повече усмихнати хора, все по-добро го виждам. Дай Боже, тези които са на вънка, да се върнат, местните да си останат за постоянно тук, пък и да дойдат нови хора“, надява се Македонка Иванова.