„Марек“ изпусна 5 голови положения срещу „Созопол“, чака “Литекс” 

Васил Павлов

„Марек“ завърши 0:0 при гостуването си на „Созопол“ и прибави ценна точка към актива си във Втора професионална лига.
Дупничани записаха поредния си солиден мач в защита и не допуснаха гол във вратата си в трети пореден мач, като добавим победата с 3:0 над „Черноломец“ (Попово) в турнира за Купата на България.
Противно на двете нули в резултата, двубоят бе много интересен и доста положения за гол, повечето от които бяха на сметката на дупнишкия клуб. Марекчани имаха цели пет ситуации, в които можеха да отбележат попадение, а на два пъти защитниците от Созопол трябваше да чистят топката от голлинията.
„Измина една ползотворна седмица за нас. Победихме в Попово за Купата в сряда, а след това спечелихме точка в Созопол, като дори можехме и да победим. Искахме да зарадваме нашите фенове и го направихме – докарахме гранд като „Левски“ в Дупница. Нашият град е с традиции във футбола и какво по-хубаво от това, че на митичния ни стадион на празник като 22 септември ще посрещнем „сините“, каза пред „Вяра“ треньорът на „Марек“ Васил Павлов.
Той подчерта и колко важно е било, че дупничани са останали на лагер край морето, а не са провели изморителни пътувания от Дупница до Попово и след това до Созопол.
„Много добре беше, че след мача в Попово останахме на лагер в Черноморец. Там проведохме доста полезни тренировки, в състава имаше много настроение и усмивки. Това ни помогна за мача със „Созопол“, които бяха много навити срещу нас. Те бяха загубили от „Банско“ за Купата и на всяка цена искаха да ни победят. Нашите футболисти обаче показаха дух и характер. Имахме цели 5 чисти положения, те имаха само един шанс, при който удариха гредата. Във футбола има много фактори, които оказват влияние на крайния резултат. След като пропуснеш своите положения, няма как да спечелиш мача. Съперникът на два пъти ни изваждаше ударите от голлинията. Вижда се, че в този отбор има развитие и може да се повиши още и класата. Нямаме дълбочина в състава. В момента разполагаме със само 19 футболисти, а групата ни общо е от 27. В момента имаме много контузени, но това е част от футбола. За мача в петък срещу „Литекс“ отпада Христо Каймакански заради пети жълт картон. Първенството е много дълго и ни се събраха много мачове. Играем сряда-неделя и това няма как да не ни се отрази“, коментира пред „Вяра“ треньорът на „Марек“ Васил Павлов.
Със спечелената точка тимът от Дупница вече събра 11 пункта и е на 12-о място в класирането на втория ни ешелон. „Созопол“ се нарежда веднага след „Марек“ в таблицата с една точка по-малко.
В следващия кръг марекчани приемат „Литекс“ (Ловеч). Двубоят ще се състои на 17 септември (петък) от 17 часа на стадион „Бончук”.

Димитър ИКОНОМОВ