Марек с нов треньор до края на деня

До края на дена ФК „Марек” ще има нов треньор. Информацията потвърди настоящият футболен наставник Цветан Видински. „Не мога да продължа да изпълнявам ролята на треньор, защото не се знае какво ще бъде моето положение. Отборът започва да работи от понеделник и трябва да си има специалист, който да направи пълноценна подготовка на играчите. Необходимо е наставникът да бъде нов, като му се даде пълна свобода. Никой няма да му се меси и няма да му пречи в преценката и работата. Това, което се иска от нас е отборът да бъде финансово обезпечен и да се представя добре”, съобщи Цветан Видински.

Той уточни, че е запазен и почти целия състав на настоящия отбор. Видински все още не може да вземе категорично решение за своето бъдеще и място в клуба, като не изключва възможността да се посвети на детско-юношеската школа и да поеме някоя от групите на юношите в града.

„Днес ще се проведе среща между кмета на Дупница инж. Методи Чимев и президентът на Марек Васил Василев, на която да изговорят всички тези неща, които се случват в клуба. Така е и редно, тъй като по-голямата част от финансирането е от Община Дупница. Държим на това градоначалникът да е в течение с всичко, което се случва в Марек. Ние си носим отговорността, но никога не сме предприемали самоцелни действия, тъй като общината стои зад клуба”, разказа Видински. Той отказа да назове предварително името на бъдещия наставник на клуба, като сподели, че до края на деня ще има официално представяне на новия треньор.