Марек с последна домакинска победа – надигра Костинброд с 2:1 на „Бончук”

Отговорни длъжностни лица от БФС връчиха купата и медалите на първенеца в Югозападна Трета лига

С фланелки с надпис „Марек пак успя“ излязоха футболистите на отбора за награждаването им като първенец на Югозападната Трета лига. Тимът от Дупница победи с 2:1 Костинброд в последния си домакински мач при аматьорите.

Домакините бяха близо до откриване на резултата още в 3-ата минута, но ударът на Даниел Гогов бе отразен от вратаря Валентин Галев. 3 минути по-късно Александър Башлиев отбеляза, но попадение не бе зачетено, заради засада.

В 8-ата минута Димитър Владимиров стреля отблизо, но Валентин Галев отново  спаси. Само 2 минути след това пък Костинброд остана с 10 души, след като бившият играч на дупничани Петьо Иванов спря откъсващия се Димитър Владимиров и получи червен картон. Марек обаче продължи във ваканционно темпо и резултатът се запази нулев до почивката.

В 58-ма минута от втората част на срещата Димитър Владимиров откри с удар отблизо за 1:0. Николай Ганчев направи два пропуска, за да се стигне до 80-ата минута. Тогава гостите можеха да изравнят, след като далечен удар на Будинов разтресе горната греда. 3 минути след това младият Любомир Костов прехвърли вратаря за 2:0. В 86-ата минута при контраатака на гостите опитният Боби Будинов обстреля директно вратата на домакините, стражът Пламен Младенов изби кълбото и в добавката  Борис Кръстев намали на 2:1. В добавеното време за втори жълт картон бе отстранен и Николай Ганчев от Марек.

На полувремето на мача бяха наградени юношите на Марек до 17 г., които станаха първенец на Зона София. На тях им предстои бараж за влизане в Елитната група срещу ЦСКА 1948. Юношите бяха наградени от легендарния Емил Костадинов и от Валентин Чакъров.

Купата и медалите на Марек като първенец на Югозападната Трета лига пък връчи председателят на Зоналния съвет на БФС-София Петко Петков. Медали получиха футболистите, треньорският щаб и ръководството на клуба.

Снимки – Марек Завинаги, Милен Иванов, Интернет и Боби Коларов

След мача бе организиран импровизиран банкет в близко заведение присъстваха кметът на град Дупница Методи Чимев, вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов, директорът на „Първенства и турнири” на БФС Валентин Чакъров, ядрото на фенклуба, начело с председателя Веселин Дангов и ветерана Румен Тимев. Имаше много радост и настроение, и тържеството премина в приятна атмосфера.

След мача президентът на Марек Васил Василев сподели: „През първата част на срещата играхме по-лежерно, не с онова темпо, с което сме свикнали да виждаме футболистите ни, което бе причина за нулевото равенство. След почивката нашите футболисти показаха истинската си игра и заприлича на мач, като отбелязахме два гола. Допуснахме и намаляване на резултата. По-късно вратарят Пламен Младенов се намеси навреме, веднъж и топката се отклони от гредата. Всичко е добре, когато завърши добре. Нещата приключиха с настроение, с банкет в наше заведение, на което присъстваха и доста гости”.

Ташко СУЛЬОТОВ