Марек Юнион-Ивкони загуби от Левски у дома

Снимки: startphoto.bg/НВЛ.

Марек Юнион-Ивкони загуби с 1:3 (22:25, 25:20, 19:25, 21:25) гейма от Левски София в среща от третия кръг на Супер Волей.

Началото на срещата бе равностойно, като никой от съперниците не успя да натрупа голям аванс. Малко по-късно дупничани поведоха при 15:13, но в следващите моменти „сините“ показаха по-добра игра в атака и успяха да спечелят с 25:22.

Тимът от София стартира по-силно втория гейм и запазиха преднината си до средата, след което бяха настигнати от дупничани. Момчетата на Найден Найденов поеха инициативата и след 20-та точка не оставиха повече шансове на противника, за да направят резултата 1:1 гейма.

В третата част Левски увеличи оборотите и не остави много шансове на домакините.

Четвъртият гейм започна точка за точка, но столичани отново се показаха с по-здрави нерви в решителните отигравания и не позволиха на дупнишкия клуб да докара двубоя до решителен тайбрек.

Цветелин Цветанов от марекчани бе най-резултатен, записвайки 17 точки (1 ас, 3 блокади). С 14 пункта пък се отчете съотборникът му Димитър Дулчев.

Най-много точки за победителите реализира Светослав Гоцев – 17 (1 ас, 4 блокади), а 16 добави Боян Йорданов (1 блокада).

Димитър ИКОНОМОВ