„Марек Юнион-Ивкони” с тежка загуба в Добрич

Марекчани не успяха да вземат дори и гейм от първия в класирането.
  • Младокът Яни Георгиев бе най-резултатен за дупничани с 10 точки при 0:3 гейма от местния „Добруджа 07”

„Марек Юнион-Ивкони” загуби гостуването си на „Добруджа” с 0:3 гейма (22:25, 17:25, 21:25) в най-интересния мач от 4-тия кръг на Суперлигата.
В добричката зала „Добротица” дупничани започнаха мача добре и първият гейм вървеше точка за точка до 16:15, когато домакините успяха да поведат с по-голям аванс и в крайна сметка да спечелят с 25:22.
Втората част също започна оспорвано, като дори „Марек Юнион-Ивкони” поведе с 10:8. Тимът от Добрич успя да изравни при 12:12, след което взе инициативата и дори приключи гейма с по-голяма разлика – 25:17.
„Зелените” започнаха вихрено и третата част, като дръпнаха с 4:0 още в самото й начало. Момчетата на наставника Виктор Карагьозов обаче показаха характер и стопиха пасива си. Те успяха да поведат в резултата на няколко пъти, но в ключовите моменти добричлии показаха по-здрави нерви и се поздравиха с чист краен успех.
Най-резултатен в мача беше Пламен Шекерджиев от домакините с 16 точки (2 аса и блокада), а 13 добави съотборникът му Димитър Маринков (1 ас, 2 блокади). За дупнишкия клуб най-добре се представи младокът Яни Георгиев, който се отчете с 10 пункта.
След победата „Добруджа 07” оглави класирането във волейболния ни елит с 12 точки, след като и четирите им победи са с по 3:0 гейма. „Марек Юнион-Ивкони” е шести в таблицата с 2 победи и 2 поражения.
В следващия кръг дупничани приемат „Арда” (Кърджали). Двубоят е насрочен за 8 ноември, петък, от 18,15.