„Марек Юнион-Ивкони” трансферира Илиян Преспов в Италия

Илиян Преспов с екипа на новия си клуб

Диагоналът беше представен като ново попълнение на „Франко Тигано”

 

„Марек Юнион-Ивкони” направи поредния престижен трансфер на свой волейболист в чужбина. Диагоналът Илиян Преспов ще защитава цветовете на италианския „Франко Тигано” от новия сезон, като има опция да остане на Апенините и за сезон 2022/2023. Състезателят вече се е договорил за личните си условия с новия си клуб, чието ръководство ще сключи споразумение с дупничани за постоянен трансфер.
Припомняме, че диагоналът беше привлечен от „Славия” и в два поредни сезона беше един от най-добрите нападатели на „Марек Юнион-Ивкони”. Именно силните му игри с екипа на дупнишкия клуб са повлияли на скаутите на италианците, които са пожелали да го привлекат в състава си.
От ръководството на марекчани пожелаха успех на 23-годишния играч и подчертаха, че това е идеалната възраст за трансфер в чужбина, където той ще може да доразвие качествата си.
Италианците също вече обявиха Преспов като свое ново попълнение, а той гордо позира с екипа на новия си клуб.
„Ще направя всичко възможно, за да направя отбора по-силен. Говорих вече с момчетата от отбора, целта на всички е една – спечелване на шампионата. Ще дам всичко от себе си, за да бъда максимално полезен. Започвам да уча италиански, който е много красив език и се надявам на помощ в началото от клуба“, заяви Преспов пред официалната страница на „Франко Тигано“.
След неговото заминаване като титулярен диагонал на „Марек Юнион-Ивкони” се очертава Димитър Дулчев. Юношеският национал Георги Бъчваров пък ще бъде негова резерва и се очаква Найден Найденов да му гласува все повече доверие.
В края на миналата седмица дупничани загубиха с 1:3 гейма от „Пирин” (Разлог) в първата си контрола преди новия сезон. Двата тима ще се срещнат и на старта на Ефбет Супер Волей, след като попаднаха в Група „А” на новия шампионат.

Димитър ИКОНОМОВ