Машини! Валяците прегазиха Локо Сф и за пети пореден път вдигнаха Купата на България

Финалът за „Купа България“ по ръгби 15 се изигра на стадион „Димитър Аврамов“ в село Дивотино. С огромен хъс и без капка пощада, Валяците от Перник се наложиха над състава на Локомотив (София). Домакините спечелиха мача с епичния резултат 43:0. Така за пета поредна година трофеят остава в Града на Черното злато. Момчетата на наставника Антонио Любенов гръмнаха шампанско и поляха Купата със сълзи от вълнение и гордост.

На трето място се класира отбора на Национална спортна академия, а четвърти са ръгбистите от Берковица.

Турнирът бе закрит от Георги Маринкин – секретар на българската федерация по ръгби.

Теренът бе в идеално състояние, а метеорологичните условия точно за ръгби – дъжд.

„Чувстваме се добре – бяхме сплотени, играхме групирано и резултатът е налице. Сега насочваме усилията си към Държавното първенство. Имаме домакинство с Берковица в края на месеца“, коментира капитанът Александър Томанов пред местния канал „Струма“.

Антонио Любенов, играещ треньор на Валяците: „Знаех, че момчетата ще се справят по най-добрия начин. Благодаря на община Перник в лицето на Мартин Жлябинков за това, че теренът бе в перфектно състояние“.

Мартин Жлябинков, секретар на община Перник: „Искам да поздравя Тони и неговите момчета, за това, че в тази календарна година направиха дубъл, станаха шампиони на България и спечелиха Купата на България. Те са емблемата на ръгбито не само в Перник, а в цяла България. В наше лице имат добър приятел и партньор. Дай Боже като приключи Държавното първенство отново да се поздравим, този път с 34-ата титла на „Валяците“.

Камен ЯНЕВ