Места скъса главния водопровод на община Гърмен! Мостове, хотели, къщи и пътища са под вода

Бедствено положение е обявено в община Гърмен. Рязко се е повишило нивото на двете основни реки Места и Струма, които са скъсали диги и са прелели на много места.
Придошлите води на река Места са скъсали главния водопровод, който захранва с питейна вода по-голямата част от община Гърмен. В неделя бе невъзможно да се работи по отстраняване на голямата авария. Изключително тежка е ситуацията в спа курорта Огняново, през което минава река Канина. Скъсани са мостове, залети са трафопостове, хотели и къщи. Няма и електрозахранване. На заседание на кризисния щаб с участието на областния управител Николай Шушков бе взето решение за обявяване на бедствено положение в община Гърмен. Река Места е излязла от коритото си в най-долното течение и е заляла пътища и мостове в община Хаджидимово. В момента се укрепват местата, където дигите са скъсани.
Същевременно бе възстановено движението при км 49 на път II-19 Добринище – Гоце Делчев, съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.
По-рано в неделя движението там се регулираше от полиция и осъществяваше двупосочно в една лента поради паднали камъни и дървета на пътното платно.