Миньор 2015 завърши със сребро в Бургас и общо шест купи за Сезон 2021/2022

Момчетата до 14 години завършиха сезона с второ място и сребърни медали в Първа Дивизия. Малките миньорци отстъпиха във финала в Бургас на отбора на Свети Влас със 68:55. Това съобщиха от ръководството на баскетболен клуб Миньор 2015 в Перник.
По този начин приключи историческия сезон 2021/2022. Клубът изпраща безапелационно най-успешния сезон в новата история на баскетбола в Перник, спечелвайки общо 6 отличия – 3 при подрастващите и 3 при мъжете. Отчетено бе и  много достойно представяне при 19-годишните момчета, където отборът е изготвен главно от играчи в кадетска възраст.
Равносметката за БК Миньор 2015 за сезона е следната:
РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОНИ НА БЪЛГАРИЯ – MОМЧЕТА ДО 13 ГОДИНИ
ВТОРО МЯСТО В ПЪРВА ДИВИЗИЯ – МОМЧЕТА ДО 14 ГОДИНИ
ВТОРО МЯСТО В ПЪРВА ДИВИЗИЯ – МОМЧЕТА ДО 16 ГОДИНИ
ШАМПИОН НА ББЛ “А” ГРУПА – РЕГИОН “ЗАПАД”
ШАМПИОН НА ББЛ “Б” ГРУПА – РЕГИОН “ЗАПАД”
ТРЕТО МЯСТО ББЛ “А” ГРУПА – НАЦИОНАЛНИ ФИНАЛИ
“От името на всички в БК Миньор 2015, изказваме сърдечни благодарности на всички хора, които ни помагаха и подкрепяха през изминалия сезон! От спонсори до родители, приятели и фенове – без вашата подкрепа всичко това би било невъзможно! Искрено се радваме, че трудът, който полагат всички в клуба носи своите успехи и че доверието, което получаваме да върнем Перник на баскетболната карта на България бива оправдано! Сега е време за заслужена почивка и съвсем скоро се завръщаме за подготовката за сезон 2022/2023 на всички фронтове!”, заявиха от пернишкия клуб.