Наградиха 115 отличници и таланти на Випуск 2021 в Петрич

Рая Павлова и Екатерина Костадинова получиха едногодишна стипендия от МОН

На тържествена церемония бяха наградени отличниците на Випуск 2021 и талантливите деца по Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби. Кметът Димитър Бръчков подчерта, че това е най-чистият момент за радост и гордост, защото заслужено се подчертава уважението към постиженията – класни и извънкласни, на деца, учители и ръководители.

Общо 115 деца и ученици получиха награди – 48 от тях завършили с пълно отличие целия етап на обучение в средното образование и 67 за призови отличия на конкурси, олимпиади, турнири и първенства – национални и международни. Четири колектива също бяха наградени за спечелени първи места в тазгодишното издание на Международния детски конкурс „Южни слънца“. Това са: група „Гъбка“ на ДГ „Слънце“, Клуб за модерни танци и балет „Кристал“ при НЧ „Братя Миладинови – 1914“, Танцов състав „Афион“ и Ансамбъл „Македонци“. Двама ученици получиха едногодишна стипендия от МОН – Рая Павлова за първото място в Национален конкурс „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев“ и Екатерина Костадинова за първо място в Национален конкурс „Моите детски мечти“.

Двете са възпитанички на клуб „Еврика“ с ръководител Христо Павлов при Общински детски комплекс – Петрич. Наградите по Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби се връчват за шеста поредна година, припомни инж. Светла Данаилова – председател на ПК „Образование, култура и вероизповедание“ към ОбС – Петрич. По решение на педагогическия колектив на ПГ „Пейо Яворов“ наградата „Приятел на ПГ „Пейо Яворов“ тази година беше връчена на кмета Димитър Бръчков. Община Петрич благодари на всички деца и ученици, на техните учители, ръководители и родители за приноса, който имат в духовното израстване на младото поколение!