Наставникът на Беласица Венцислав Иванов отпътува с 20 футболисти за мача със Спартак (Плевен)

Ташко СУЛЬОТОВ
Общо четири тренировки бе предвидил наставникът на мъжкия отбор на Беласица (Петрич) Венцислав Иванов за мача от 11-и кръг за първенството на Втора професионална лига, който ще се играе в петък, 30 септември, срещу отбора на Спартак (Плевен).
Отборът отпътува от Петрич в 10,00 ч в четвъртък. Бе направена последна, пета тренировка на терена в град Луковит ден преди мача срещу Спартак. Групата бе настанена в хотел „Балкан“ в Плевен. На разбора в деня на мача старши треньорът Венцислав Иванов ще обяви кои двама от наличните футболисти ще отпаднат от групата от 18. Останалите четири тренировки се проведоха при местни условия на стадион „Цар Самуил“. Единственият футболист, който се готвеше индивидуално заради неизлекувана травма, бе бразилецът Едгар Фелипе, той не бе включен в групата за Плевен. Отпаднаха също Георги Станимиров и Атанас Чепилов. Централният нападател Мариян Вангелов получи лека травма във вторник по време на заниманието, но е в групата, и със сигурност ще вземе участие в петъчния мач. С нетърпение очаква двубоя бързоногият нападател Стивън Кирилов, който след дълго отсъствие бе на терена 70 минути в мача за Купа България в изминалия четвъртък.
„Няма да ни бъде лесно. Ще бъдем гости на временния водач в групата – Спартак. Те имат 3 точки повече от нас. Имам пряка представа от играта на отбора, защото наблюдавах техен мач в Своге. Добих допълнителни впечатления от видеозаписи на техни мачове. Всичко това синтезирано е предадено на футболистите ни, за да знаят силните и слаби страни на отбора-домакин. Надявам се да повторим играта си от мача срещу Струмска слава (Радомир) и с петрички дух и пълно раздаване на терена да се завърнем с настроение в Петрич”, сподели Венцислав Иванов преди отпътуването за Плевен.
Ръководството на Спартак излезе с официален апел към феновете си, като ги призовава да присъстват на 30 септември на стадион „Плевен“ и да подкрепят тима във футболната среща срещу Беласица. „Само обединени заедно ще постигнем целите си, да върнем Спартак (Плевен) на мястото, което отреждат традициите му като клуб”, се казва в обръщението.
Старши треньорът на Спартак Красимир Бислимов сподели следното: „Предстои ни много тежък мач срещу един много добър отбор – този на Беласица (Петрич). За мача няма да мога да разчитам на защитниците Цветелин Иванов и Иво Върбанов и нападателите Стефан Христов и Васил Божинов заради контузии. Има кой да ги замести. В момента сме лидери във Втора професионална лига и ако искаме да запазим водачеството си, трябва да победим в петък Беласица като домакини, в което съм уверен, но затова ще е необходима и подкрепата на нашите фенове. Натрупах впечатления за играта на отбора на Беласица и зная как да подходя, за да ги победим“.
Мачът в Плевен ще бъде ръководен от главния съдия Мустафа Шефкед с асистенти Владимир Хубенов и Желязко Пилатов.