На Коледа се случват чудеса! Вълна от съпричастност за баба Роза и нейните внучета в Радомир

Доброволци от Радомир се обединиха в помощ на възрастна жена, която отглежда сама двете си внучета. Съдбата на баба Роза успя да трогне стотици и да предизвика вълна от съпричасност. Роза отглежда сама двете си момчета – Васил и Дани, които са останали сираци. Заради заболяване на по-малкия тя няма възможност да работи постоянно. Въпреки това години наред се опитва да се справя самостоятелно и без чужда помощ.

7-годишният Васко има няколко вродени заболявания, заради които често се налага да постъпва в болница, придружаван от своята баба. Въпреки трудностите той вече е ученик и с него работят образователни специалисти. Години наред баба Роза се бори сама с трудностите в живота. За съжаление възможностите й са крайно недостатъчни, за да може да поддържа добри битови условия в своето жилище. На прага на зимата домът на семейството е без отопление и топла вода.

Липсват мебели и добри условия за отглеждане на деца. Чрез социалните мрежи в помощ на възрастната жена се организират доброволци, които стартират кампания за ремонт на техния дом. “Баба Роза отглежда сама своите внучета (сирачета), като едното от тях е с увреждания. Те живеят в Радомир и от години се борят за оцеляването си, като им липсват елементарни условия за живот. Нямат кухня, нямат нормална баня”, пишат доброволците от групата. Само няколко дни са им  необходими, за да спечелят сърцата на добри и състрадателни хора, готови да откликнат и подадат ръка на семейството. В момента в жилището тече усърден ремонт. Благодарение на усилията им там ще има нова кухня и баня. Осигурени са мебели, посуда,  килими, пердета и най-необходимото, с което баба Роза и нейните внуци Васил и Дани ще могат да посрещнат по-спокойно новата 2023 година.

*За всички, които желаят да се включат със средства, могат да го направят, чрез дарение на следната банкова сметка:

IBAN: BG68RZBB91551007723894

BIC RZBBBGSF

Raiffeisen BANK

Конфедерация за защита правата на децата

Основание – дарение за Роза