На старите си водачи и проиграни имена ще разчитат партиите в 10-и МИР-Кюстендил

Радослав Радославов от Дупница – рекордьор по брой участия в избори

Партиите в Кюстендилско залагат на старите си водачи на предстоящите избори за 47-о Народно събрание. Без изненади и почти без промяна са и участниците в изборните листи.

ГЕРБ в област Кюстендил отново залагат на ексминистъра на вътрешните работи в кабинета на Б. Борисов – Христо Терзийски. За депутатско място отново ще се състезава шампионът по борба Даниел Александров. Този път Анелия Любенова от СДС е заменена с бившия депутат на синята партия Борислав Миланов. Кандидат за парламента отново е и фармацевтката от Сапарева баня Мишел Виячева. Нови лица са Десислава Александрова от Бобов дол и Елка Лукарска от Кочериново. Събралият най-много от преференциалния вот на изминалите избори д-р Александър Паризов не участва в предстоящата изборна надпревара.

В листата на БСП също не са настъпили съществени промени. Червените в областта отново залагат на банкера разузнавач с принадлежност към структурите на ДС – Бойко Клечков. Сред вече участвалите в избори са имената на Десислава Разсолкова и Габриела Златанчева. И тук събралият най-много лични преференции на предишните парламентарни избори Първан Дангов също не участва в предстоящите избори. Не участва и събралият най-много номинации в Дупница ексдепутат от областта д-р Иван Ибришимов. Този път левицата ще разчита на авторитета на д-р Елена Гюзелева.

От партия „Има такъв народ” поставят за пореден път на челно място в листата за 10-и МИР Кюстендил Виктория Василева. Тя бе зам.-председател на 45-ото и 46-ото НС. Този път Василева е водач и на листата на ИТН и в Благоевград. Партията на Слави Трифонов отново ще разчита на познатите вече имена на дупнишкия стоматолог д-р Здравко Данаилов и областния координатор Снежана Траянска. Сред новите лица е името на ръководителя на детско-юношеската школа на „Марек” – Янек Кючуков. От листата отсъства едно от знаковите лица на ИТН – Андрей Михайлов, който на парламентарните избори през юни фигурираше под номер 2. Бившият депутат и председател на правната комисия в 46-ото НС сега е водач на листата в 25-и МИР-София.

Само трима кандидати издига в областта КП „Национално обединение на десницата”, като водач за пореден път е другият шампион по борба – Милослав Методиев. В листата на бившите „Републиканци за България” фигурират още Борислав Иванов и Кирил Кирилов.

Няма изменение за водаческото място в област Кюстендил и при листата на ВМРО. Челната позиция отново е за областния лидер Георги Петров, а след него се нарежда треньорът по карате от Дупница Христо Михалчев. Партия „Възраждане” също ще заложи на познатата вече в региона Румияна Ченалова. Тя заемаше челна позиция в листата и на отминалите избори за 45-о и 46-о Народно събрание. Д-р Галина Таваличка пък е водач на листата на коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в 10-и МИР – Кюстендил. Сред рекордьорите по брой участия на парламентарни избори е Радослав Радославов от Дупница. Той заема втората позиция в регистрираната листа на ПП „Българска социалдемокрация-Евролевица“. Името му фигурира почти на всички парламентарни и местни избори в новата история на България. Начело пък е Йордан Чипев.