Нинова ще води листата на БСП – Благоевград,  Л. Бонев начело в Перник, Б. Клечков – в Кюстендил

Корнелия Нинова ще е водач на листата на БСП за България в област Благоевград на предстоящите парламентарни избори. Тя ще е начело и на листата на 25 МИР в София. Това стана ясно след проведения пленум на Столетницата, на който трябваше да бъде решена съдбата на тримата министри, които се включиха в управлението на служебното правителство на Гълъб Донев.

Водачеството на листата в Пиринско от страна на Нинов е от малкото промени в състава на листите по места. Наблюдатели коментират, че отново най-преданите на председателя на БСП са поставени за водачи на кандидатдепутатските листи на партията. Други обаче, също иначе повтарящи тезите на ръководството на социалистическата партия, на предстоящите избори няма да водят листи, въпреки че са били начело на изборите през ноември миналата година. В последните три вода водач на листата в Благоевград бе Георги Михайлов (основен говорител на БСП по здравни теми). Предполага се, че причината да бъде отстранен от водачеството е воденото срещу него разследване за източване на огромна сума пари от столична болница.

Новината, че Корнелия Нинова ще оглави листата на Столетницата в Благоевград не бе приета с кой знае каква изненада, предвид че това се случва за втори път. През 2009 година тя отново заемаше челното място там.

Няма изненади в определянето на водач за област Кюстендил. За пореден път начело на листата  ще бъде разузнавачът,  с принадлежност към ДС – Бойко Клечков. Той ще води листата на социалистите за трети път. До 21 август трябва да стане ясна подредбата на цялата листа, както и на кои позиции ще са представителите на коалиционните партньори и гражданската квота. Клечков се смята за един от приближените и доверените хора на Нинова в партията и компромисен вариант, предвид факта, че голяма част от дупнишките социалисти не одобряват лидерката на партията и водената от нея политика.

Любомир Бонев ще бъде водач на листата на БСП за България в  Перник на предстоящия вот на 2 октомври. Социалистите коментират, че Нинова най-сетне е разбрала, че червените не припознават спускания в два поредни вота Стоян Мирчев за свой кандидат. Бонев вече е бил депутат и е познато лице за привържениците на червените в област Перник.