Обзор! Дупнишкият „Марек” дели върха в ЮЗ трета лига с още два отбора

24 гола „скъсаха” мрежите на отборите в ЮЗ трета лига в отминалия 4-ти кръг. Изиграха се девет мача, като статистиката отсъди: футболистите на отборите домакини се отчетоха с 13 попадения, а гостите записаха 11.

Най-резултатен бе мачът на стадион „Бончук” в Дупница, където в съседското дерби „Марек” победи „Велбъжд” (Кюстендил) с 4:0. Головете за победителите отбелязаха Веселин Любомиров -два, и по един Димитър Чечев и Димитър Панталеев. Едно чисто голово положение имаха футболистите на „Велбъжд”, когато при 0:0 Георги Славков изскочи очи в очи срещу вратаря Пламен Младенов, но героят от „Игри на волята” бе невероятен и не позволи да го преодолеят.

По този начин с три победи, един равен и без загуба „Марек” дели първото място с отборите на „Беласица” (Петрич), „Вихрен” (Сандански) и ФК „Кюстендил” от едноименния град, които са също с по 10 точки.

На стадиона в Доброславци

„Левски” (Чепинци) загуби от „Беласица” с 1:3. За гостите точни бяха Марти Таушанов от дузпа, Димитър Стоев и Атанас Карачоров. Почетното попадение за „Левски” отбеляза Марио Геров. В този мач главният съдия Димитър Буров за пореден път доказа, че е един от точните и обективни арбитри и с действията си не повлия на крайния резултат на мача. От треньорския щаб и ръководството на петричкия клуб споделиха, че очакват за в бъдеще именно такива съдии да ръководят техните срещи, за да може младите петрички футболисти да покажат на какво са способни, играейки освободени от напрежение. Наставникът на „Беласица” Саша Симонович поздрави неговите момчета за победата, която постигнаха, но не пропусна откровено да заяви: „Нищо особено не се е случило. Във всеки мач пропускаме по 5-6 чисти голови положения и накрая треперим за постигането на трите точки. Има много мачове до края на първенството и в никакъв случай не бива да се стига до подценяване на противника, ако искаме да не се случи нещо неприятно”.

Във Владая местният „Гранит” и „Ботев” (Ихтиман)

завършиха наравно – 2:2. През първата част на срещата възпитаниците на Димитър Мутафов поведоха в резултата след попадения на Люцкан Люцканов и Николай Николов. Втората част на двубоя премина под диктовката на гостите, които изравниха резултата след голове на Владимир Каптиев и Владимир Бахъров. „Жалко, грозно съдийство на т.н. елитен арбитър Георги Йорданов точно в края на кариерата му. Именно негово неточно и неадекватно съдийство повлия на крайния резултат”, сподели наставникът на „Ботев” Валери Свиленов.

В Кресна четата на Благовест Ангелов

от „Перун” загуби от „Надежда” (Доброславци) с 0:2. Две елементарни грешки на защитата на домакините и два гола до 20-ата минута във вратата на Атанас Тъпигьозов след попадения на Калоян Бонев и Мартин Истатков. Последва бърза реакция на старши треньора Благовест Ангелов, която даде своя положителен резултат. Второто полувреме премина под диктовката на домакините, но вратарят на „Надежда” бе невероятен и отрази майсторки ударите на Атанас Топалов, Йордан Харизанов, Иван Атанасов и Роберто Харалампиев. „Част от възпитаниците, на които гласувах доверие, не изпълниха указанията ми преди мача, играейки преса, и така се стигна до два неочаквани ранни гола, които се оказаха фатални за нашата загуба, която не заслужавахме. Съдийската тройка бе на нужното равнище”.

В Кюстендил едноименният отбор победи

„Оборище” (Панагюрище) с 2:0 с голове на Александър Александров и Марио Евтимов през първото полувреме. „Бившият ни вратар, сега страж на „Оборище” (Панагюрище) Хуго Гомейро, с невероятната си игра бе основната причина да не победим отбора на гостите с повече голове”, сподели наставникът на ФК „Кюстендил” Николай Николов-Чезето.

В Гоце Делчев местният „Пирин” и „Сливнишки герой”

 

завършиха 1:1. Гостите повеждат в резултата чрез Стивън Кирилов в 31-вата минута, а домакините изравняват в 71-вата минута чрез Лъчезар Давков. В 46-ата минута вратарят на Героя Димитър Симеонов отразява дузпа, отсъдена в полза на домакините. „Главният съдия Мирослав Кузманов ни отряза главите и търсеше начин как да ни унижи. Не отсъди две явни дузпи за нас. Резултатът е нереален”, сподели наставникът на „Сливнишки герой” Петър Малинов. Опитите да се получи мнение на отбора на „Пирин” (Гоце Делчев) се оказаха безуспешни, защото от треньорския щаб не пожелаха да го дадат.

В Самоков „Рилски спортист” и „Вихрен” (Сандански)

 

завършиха 1:1. Домакините повеждат в 45-ата минута с гол на Ивайло Захариев за 1:0. Футболистите на гостите се надпреварваха да грешат срещу противниковия вратар. През второто полувреме пропуските на Методи Костов, Александър Якимов, Атанас Чепилов и Владимир Кабранов продължиха. Добре че в 57-ата минута топстрелецът от статични положения Владимир Кабранов от фаул успя да изпрати топката неспасяемо зад вратаря на Рилецо и изравни резултата за 1:1. „Вместо 6:0 за нас през първото полувреме на почивка се оттеглихме при 1:0 за домакините. Втората част нашите футболисти продължиха да бъдат неточни в завършващата част на удара и така загубихме две ценни точки. Съдийството, начело с Ивайло Ненков, бе на много високо равнище”, сподели Иван Христов от треньорския щаб на „Вихрен”.

В Етрополе местният „Чавдар” завърши наравно

 

с „Балкан” (Ботевград) – 1:1. Първата част на срещата бе безрезултатна за футболистите и на двата отбора и завърши при нулево равенство. След почивката в 55-ата минута Георги Атанасов след центриране на Цветомир Цаковски с крак изпрати топката в мрежата на гостите за 1:0. Изравнителното попадение бе дело на Петър Василев в 87-ата минута. Наставникът на „Чавдар” (Етрополе) Красимир Стоев сподели, че отборът на „Балкан” е много добър и там има привлечени доста класни футболисти. Според него пропуските на Николай Ботев и Денислав Ганчев са били непростими и така се е стигнало до равен резултат. Той даде много слаба оценка на главния съдия Георги Николов.

На стадион „Свети Петър” в Банско

 

регионалното дерби между едноименния тим и „Пирин” (Разлог) завърши при резултат 0:1 с гол, отбелязан от Боби Сандев в 17-ата минута. Вратарят на гостите Иван Димитров бе безупречен и охлади надеждите на домакините да отбележат поне изравнителен гол.