Обзор! Служебна победа, красиви голове и червен картон белязаха отложения 7-и кръг в „Струма-2”

Вместо шест се изиграха пет мача по терените на община Петрич от отложения седми кръг от есенния дял на първенството на областна група „Струма-2”.
Футболистите от Генерал Тодоров отново не се събраха и така след уведомяване на Областния съвет на БФС отборът на „Огражденец” (Кърналово) не отпътува и записа служебна победа.
В Кърналово се срещнаха отборите на „Стрела” (Петрич) и „Ураган” (Михнево). Този мач бе спечелен от символичните домакини след две красиви попадения на неостаряващия Щерю Димитров-Ромарио.
В Митиново местният „Светкавица” загуби с 1:3 от „Калабак” (Самуилово). И трите попадения за гостите бяха дело на Васил Василев. Почетното попадение за отбора на домакините реализира Георги Кокалков. В 10-ата минута главният съдия Росен Стоянов изгони от игра Стивън Манов за груба проява срещу Росен Симонски и обидни реплики към арбитъра. Макар и с 10 души футболистите на „Калабак” спечелиха напълно заслужено трите точки и задълбочиха още повече кризата в отбора на „Светкавица”.
На стадиона в Кулата местният „Граничар” и гостуващият „Вихър” (Кавракирово) завършиха наравно – 1:1. Първия гол в срещата отбеляза Сашо Стоянов за отбора на гостите в края на първото полувреме, а изравнителното попадение бе дело на Боби Башлиев в 81-вата минута.
На стадиона в Първомай се срещнаха отборите на „Огражден 1955” и „Яворница” от едноименното селище. Единствения гол в срещата отбеляза Кристиян Стоилов през втората част на мача, който се оказа достатъчен за спечелване на трите точки от отбора на домакините, които вече са едноличен лидер в групата.
С най-голям интерес се очакваше битката за първото място между отборите на „Подгорец” (Коларово) и „Струма” (Марикостиново), която и двата отбора загубиха. Мачът завърши наравно 1:1. Първи откриха резултата гостите чрез Венци Митрев още в началото на мача. До края на първата част и двата отбора не успяха да реализират головите си положения и се оттеглиха на почивка при  резултат 1:0 за гостите от Марикостиново. След почивката домакините тръгнаха в атака. Веднъж Иван Танчев от фаул уцели напречната греда зад стража на гостите. В 81-вата минута при недобре избита топка от страна на Димитър Беков топката попадна у играещия треньор Стоян Гогушев, който я изпрати в мрежата за 1:1. Това равенство бе добре дошло за другия кандидат за първото място – „Огражден 1955”, които след победата като домакини срещу отбора на „Яворница” окупираха върха на таблицата.

 

Ташко СУЛЬОТОВ