Обновяват сградата на полицията в Перник

Първа копка на проекта за обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сграда на Областна дирекция на МВР – Перник направиха в понеделник директорът на ОДМВР-Перник старши комисар Павел Млеканов и кметът на Община Перник Станислав Владимиров. Основната цел на проекта, който  се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014- 2020г., е да се увеличи експлоатационната годност на сградата, както и да се осигури подходяща рентабилна и енергоефективна инфраструктура.

„Днес сме се събрали по наистина хубав повод във връзка с обновяване на сградата на Областната дирекция на полицията, за по-добра енергийна ефективност и по-добри условия на труд на нашите полицаи“, каза Станислав Владимиров.

„Това е поредната страхотна инициатива, която е предприета от общината. Смея да твърдя, че ще допринесе за по-добрия облик на сградата и по-добрата работа на полицията“, заяви старши комисар Млеканов.

С реализацията на проекта, обектът ще бъде приведен в съответствие с изискванията на Закона за енергийна ефективност и нормите за изграждане на достъпна среда, включително за хора с увреждания.