Обучителен курс за родители започва в Гоце Делчев

Обучителен курс за родители на малки деца стартира в Гоце Делчев. Инициативата е под надслов „Работилници за родители” по програмата на УНИЦЕФ „Да пораснем заедно”. С него родителите от Гоце Делчев и региона имат шанс да подобрят своите умения, да се запознаят със съвременни подходи във възпитанието на децата, да обменят опит и да споделят трудности и радости, да получат подкрепа и съвети.
До момента отзивите за работилниците са изцяло положителни. Над 150 родители от община Гоце Делчев са се включили в тези работилници от 2011 година насам и всички споделят, че от тях има голяма полза. Най-много са майките, но също така има татковци и дори баби.
Очаква се първата среща с новите участници да се проведе на 6 април (събота) от 13,00 ч. в залата на община Гоце Делчев. Всяка от 14-те работилници продължава около 100 мин., провежда се веднъж седмично и включва интересни презентации, филми, дискусии и игри. Участието в работилниците е напълно безплатно и доброволно. Курсът се организира с подкрепата на УНИЦЕФ, община Гоце Делчев и читалище “Просвета-1865”.
Местата са ограничени до запълване на групата.

Желаещите могат да се обръщат за въпроси и записване на телефоните на двете водещи на работилниците – тел. 0877382227 (Ани Вълева – психолог) и тел. 0899153307 (Нели Ангушева – психолог).