Общината обнови и преоборудва училището в Рила с 1 млн. лв., осигурени по проект

  • Директорката Татяна Симеонова: Посрещаме учениците в модерна сграда

  • Учебната година ще бъде открита с водосвет и общоградски празник

Основно училище „Аверкий Попстоянов“ в гр. Рила ще отвори врати за новата учебна 2022/2023 година напълно ремонтирано, модерно и съвременно оборудвано.
„В училището ни бе извършен пълен ремонт, закупено бе и ново обзавеждане. Всичко това е по проект на община Рила, финансиран от Държавен фонд „Земеделеие” по Програмата за развитие на селските райони за над 1 млн. лв.

Реконструкцията бе извършена за около 1 година, започна през октомври миналата година, като бяха сменени В и К и ел. инсталацията, направено бе вътрешно саниране на стените. На двата етажа бяха изградени супермодерни тоалетни с 14 клетки, пригодени за деца със специални образователни потребности. Ремонтиран бе и дворът. Обособиха се две нови спортни площадки – едната за фитнес на открито, а другата – за футбол и баскетбол, като бе монтирано и осветление”, обясни директорката Татяна Симеонова.


Както сме писали, училището в Рила разполага и с модерни физкултурен салон и столова, които бяха обновени миналата година. В учебното заведение има 14 класни стаи, кабинет по природни науки, STEM кабинет, 2 кабинета за занимания по интереси, ресурсен кабинет, осигурен е и ресурсен учител.


По традиция на 15 септември учебната година ще започне с тържество. „Откриването на учебната година винаги се превръща в общоградски празник в Рила. Тържеството ще започне в 10:00 часа, в двора на училището, с водосвет, който ще бъде извършен от отец Стефан Костов. Подготвили сме програма с участие на учениците. Ще бъде издигнато знамето, ще прозвучи химнът на страната”, отбелязаха от учебното заведение.
Тази година в училище „Аверкий Попстоянов“ ще учат 82 деца, 7 от които в първи клас.

Юлияна КОЛЧАКОВА