Огромна дупка лъсна след строеж на фирмата на Петър Байкушев в Благоевград, шофьори: Потрошихме си колите

Фирмата е предупредена да вземе мерки, казаха от общината

14-01-06-99
Дупката бе обозначена с подръчни средства

Огромна дупка от близо седмица тормози шофьори на пъпа на Благоевград, сигнализираха читатели във в. „Вяра”. Ямата, която се появи след строежа на нова кооперация на ул. „Иван Шишман” в града покрай река Бистрица, зад новия Битов комбинат, създава напрежение сред водачите на МПС, които твърдят, че разбили колите си заради нея.

14-01-06-baiku6ev
Петър Байкушев

„Това е една от най-натоварените улици и по нея и без дупка се минава много трудно. Тази опасност дебне на пътя и става все по-голяма. От онзи ден все пак отговорните институции поставиха обозначение с подръчни средства – с клон и червена панделка, но това не решава въпроса. Ще си изпочупим колите, какво е това безобразие, кой остави това препятствие по този начин, едва минаваме, асфалтът се рони и дупката става все по-голяма”, недоволстваха шофьорите.

Със строежа, заради който изниква дупката, е ангажирана фирма „Монолитстрой” с управител Петър Байкушев. Вчера той не бе открит за коментар, но запазва правото си на отговор. Работниците пък обясниха, че в момента метеорологичните условия не са подходящи за ремонти, но ще направят всичко необходимо да не се застрашава животът на шофьорите. От пресцентъра на община Благоевград заявиха, че фирмата, извършила ремонтните работи в участъка, вече е предупредена да доведе нещата в ред.