Окончателно! Полицайката Симона Лулеова, заловена с канабис, остава в ареста

25-годишната полицайка Симона Лулеова, която е служител на 7-мо Районно управление София, остава в ареста.

Преди десетина дни в колата, която тя караше, край Разлог бе открит 478 грама канабис. Окръжният съд в Благоевград потвърди мярката ѝ за неотклонение “задържане под стража” като решението е окончателно, предаде 24 часа.

Пред съда Лулеова поиска по-лека мярка, за да се грижи за 5-годишната й дъщеря, но магистратите са категорични, че родителите й и бившият й съпруг могат да се грижат за детето. Полицайката обясни още, че колата не е нейна, а на брат й и има съмнения, че канабисът е подхвърлен.

Прокуратурата обаче смята, че тя е знаела какво вози в багажника. При спирането на пътя от нейни колеги, Лулеова била притеснена и треперела. Обадила се на свой приятел полицай, за да го моли да разбере защо я спират, обадила се и на бившия си мъж, който пристигнал на място, а тя му предала ключовете от колата и телефона си.

Според тричленният състав има обосновано предположение, че тя е извършител на престъплението, но няма опасност да се укрие. Има обаче опасност да извърши престъпление и е възможно да въздейства на свидетели. Заради това съдът я остави за постоянно в ареста.