Отборът на Левуново победи Осеново с 3:2

Изключително труден мач изиграха футболистите от Долно Осеново и „Левуново 2014” на стадиона в Крупник. Двубоят от първенството на областна група „Струма-1” бе от изключително значение за гостуващия тим, като само при победа можеше да се бетонират на второ място в таблицата.
Срещата започна с превес на домакините и след слаба и безлична игра на гостите се стигна до отбелязване на две попадения в 10-ата и 31-вата минута. Независимо от негативния резултат до момента Костадин Миндов успокояваше и наставляваше отвън своите възпитаници. В самия край на първото полувреме Николай Вълков пое топката в средата на терена, видя устремилия се Мартин Атанасов пред наказателното поле на домакините, той се измъкна майсторски от двойката централни защитници и сам срещу вратаря бутна топката покрай него за 2:1. На почивката бърз, обстоен и качествен разбор на първата част на двубоя направи Костадин Миндов, който даде указания как да се излезе от този негативен резултат. В игра влязоха Александър Черкезов, Стефан Иванов, Костадин Грандоков и човекът с английски тъчове, титулярен централен защитник и капитан на отбора на Левуново Христо Велев. С тези смени наставникът на гостите Костадин Миндов улучи десетката и те се отчетоха по достоен начин за оказаното им доверие. В 68-ата минута след отлично изпълнен ъглов удар на Илия Длагонски Благой Киров от гостите скочи и с глава изпрати топката неспасяемо за 2:2. В 74-тата минута при бърза контраатака от средата на терена Мартин Атанасов отново препарира двойката централни защитници на домакините и очи в очи с вратаря им направи резултата 2:3. До края пропуски за отбора на „Левуново 2014” направиха Стефан Иванов, Мартин Атанасов и Александър Черкезов и това бе причина да не се нанесе по-тежка загуба на отбора на домакините.
„Изключително съм доволен от характера и мъжеството, което показаха футболистите, на които гласувах доверие в този мач. Много съм доволен от влезлите в игра футболисти през второто полувреме, като включително и петият Андон Павлов показаха, че когато има мъжество, се стига до победа. Със спечелените три точки сме вече втори във временното класиране и няма кой да ни измести, независимо от резултата, който ще постигнем в неделя срещу отбора на „Изтребител” (Ново Делчево)”, сподели Костадин Миндов.
В неделя в Склаве ще се играе мачът от последния кръг за първенството между местния „Спартак” и „Спортист” (Падеш). Веднага след това ще бъде връчена купата и златните медали на шампиона на областна група „Струма 1” – „Спортист” (Падеш), като голямата заслуга на този грандиозен успех е на Кирил Цацов – честен, почтен и изключително кадърен човек.

Останалите мачове са:

Ветрен-Долно Осеново;

Левуново-„Итребител” (Ново Делчево);

”Орел” (Лебница)-„Градешница” (Долна Градешница);

”Локомотив” (Дамяница)-„Спортист” (Струма).

 

Ташко СУЛЬОТОВ