Отличен дебют на петричкия СК ГО-ДО в Харманли

Георги Атанасов завоюва златен медал, шампионска титла и приз за най-бърз нокаут

Национален шампионат по КУДО се проведе в град Харманли, като дебют направи петричкият клуб ГО-ДО. През 2021 г. петричкият клуб се лицензира и във федерация КУДО – свободен стил, съчетаващ карате, муайтай и джудо.

В надпреварата участие от Петрич взеха четирима състезатели в различни възрастови групи.
В категория мъже – 80 кг – Валентин Шуманов завоюва сребърен медал и стана вицешампион на България;
При юноши старша възраст – до 60 кг – Любомир Сандов също спечели сребърен медал и титлата вицешампион на България;
Юноши младша възраст – Георги Атанасов – златен медал, шампионска титла и приз за най-бърз нокаут, след като победи състезателя от Поморие за 7 секунди;
Момчета – 10-11-годишна възраст в категория до 35 кг – Юлиян Димов спечели сребърен медал и титлата вицешампион на България.
„Отличен дебют в такъв вид състезание в новото направление на клуба. Още в първото ни участие направихме силно впечатление с представянето си и се очертава да се утвърдим като един от фаворитите на организацията КУДО.
На 25 юни ще вземем участие в следващото първенство в град Сопот. В проект е там да участваме с наличните четирима състезатели – призьори от участието им в Харманли, плюс още максимум двама нови състезатели. От 1 до 8 юли ще бъдем на лагер в комплекс Приморско по киокушин карате”, сподели главният треньор на СК ГО-ДО Славей Христов.

Ташко СУЛЬОТОВ